Koploper Everton verliest voor het eerst, donkerrode kaart Digne

Koploper Everton verliest voor het eerst, donkerrode kaart Digne

25 oktober 2020 – Everton won de eerste vier wedstrijden in de Premier League, maar begint het zwaarder te krijgen in de competitie. De koploper speelde vorige week ternauwernood gelijk tegen Liverpool en heeft zondag voor het eerst een nederlaag geleden. Op bezoek bij Southampton ging het met 2-0 ten onder.



Everton was als enige nog ongeslagen in de Premier League, maar aan die reeks is nu dus een einde gekomen. Het team van Carlo Ancelotti kwam zondag niet verder dan vier goede kansen tegen Everton, veel minder dan in de afgelopen duels het geval was. Daarbij kwam dat het achterin ook niet scherp genoeg was. Middenvelder James Ward-Prowse pegelde in de 27ste minuut de 1-0 tegen de touwen en acht minuten later werd het ook al 2-0. Che Adams nam die goal voor zijn rekening en deelde Everton een nieuwe tik uit. Die klap kwam de koploper niet meer te boven.

In de tweede helft wilde de formatie uit Liverpool terugkomen in de wedstrijd, maar net toen het slotoffensief moest worden ingezet, ging Lucas Digne in de fout. De Franse linksback ging op het been van Kyle Walker-Peters staan en kreeg een rode kaart die meer dan terecht was. Zodoende kwam een offensief ook niet meer van de grond en kon Southampton de zege makkelijk over de streep trekken.

Everton is met dertien punten uit zes duels nog wel de leider van het klassement, terwijl Southampton zich met tien punten nu keurig in het linkerrijtje heeft gemeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020