Hendrix over pingel: "Nijhuis is niet vies van contact"

Hendrix over pingel: "Nijhuis is niet vies van contact"

25 oktober 2020 – Jorrit Hendrix vond het niet een duidelijke schande dat een gegeven strafschop aan PSV in blessuretijd werd teruggedraaid. De middenvelder vond het uiteraard flink zuur en had naar eigen zeggen last van zijn nek, maar is ook realistisch. "Je weet van Bas Nijhuis ook dat het een scheidsrechter is, die niet vies is van contact."



Dat zei de middenvelder en tevens captain van de Eindhovenaren direct na het duel tegenover FOX Sports. "Hij had de strafschop kunnen geven. Ik heb in elk geval wel last van mijn nek en ben ook niet iemand die schwalbes maakt", zei Hendrix. "Maar ik heb niet meegegeven wat hij beoordeelde op de beelden. Hij geeft de penalty niet."

Dat de strafschop makkelijk gegeven was, is evident. Maar of de beslissing duidelijk fout was? "Er zijn vaker zulke momenten geweest, dat het wel een strafschop is", erkende de middenvelder, die het uiteraard jammer vindt. "Zuur, anders kregen we een punt. De tweede helft speelden we aardig, maar dat is te laat. Of corona de schuld is? Wij waren gemotiveerd om te vlammen voor de afwezigen en de fans."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020