'Rood' Sparta en Heracles schieten weinig op met remise

25 oktober 2020, 16:37

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag voor de derde keer op rij een punt gepakt in de Eredivisie. Na gelijke spelen tegen AZ en Feyenoord hield de ploeg van trainer Henk Fraser op Het Kasteel met tien man stand tegen Heracles Almelo: 1-1. Sparta stond een groot gedeelte van de tweede helft met een man minder na een oliedomme rode kaart van Adil Auassar. De bezoekers kwamen daardoor terug in de wedstrijd, maar moesten genoegen nemen met een punt.

Fraser zag na het verdiende gelijkspel op bezoek bij Feyenoord geen reden om iets aan zijn elftal te veranderen. De oefenmeester begon dus opnieuw in een 5-3-2 systeem met Lennart Thy en Mario Engels als diepe spitsen. Aan de zijde van Heracles haalde trainer Frank Wormuth deels noodgedwongen de bezem door zijn opstelling. Noah Fadiga en Robin Pröpper waren namelijk niet van de partij in Rotterdam, waar er dus wel basisplaatsen waren voor Tim Breukers en Marco Rente. Daarnaast werden Teun Bijleveld en Delano Burgzorg naar de reservebank verwezen. Dat betekende goed nieuws voor Lucas Schoofs en Luca de la Torre, die op hun beurt wel aan de aftrap verschenen.

In de eerste helft ging het spel behoorlijk op en neer in Rotterdam-West, waar beide ploegen kansjes kregen om vroeg op voorsprong te komen. Sinan Bakis had voor de eerste keer sinds december 2019 weer eens een uitdoelpunt voor Heracles kunnen maken. De spits werd uitstekend bediend door ploeggenoot Silvester van der Water, maar kopte van dichtbij naast. Aan de overkant werd doelman Michael Brouwer aan het werk gezet door de ijverige Thy. De Duitser nam de bal bijzonder fraai mee en zette Rente daarmee in de wind. Brouwer was echter snel uit zijn doel en voorkwam de openingstreffer. Daarna moesten Sparta en Heracles het vooral hebben van afstandsschoten, maar daar lagen Benjamin van Leer en Brouwer bepaald niet wakker van.

De goalie van Sparta had even later geen antwoord op een schuiver van Bakis. De bal verdween voor Heracles echter aan de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd konden de bezoekers alsnog juichen. Invaller Kasper Lunding stond een paar seconden in het veld toen hij nota bene Vloet bediende in de zestien. De middenvelder liet deze kans niet onbenut en maakte de verdiende gelijkmaker namens Heracles: 1-1. Daarna zorgde Heracles voor dreiging, al bleven grote kansen uit voor de manschappen van Wormuth. Het was voor de gasten maar goed dat Brouwer alert bleef en een late knal van Harroui onschadelijk maakte. Aan de overkant probeerde Vloet het nog met een vrije trap, maar die poging belandde over het doel van Sparta.

Door de puntendeling blijven Sparta en Heracles bungelen in de onderste regionen van de Eredivisie. Nu staat er een drukke week op het programma voor beide ploegen. Woensdag brengt Sparta in de eerste ronde van de KNVB Beker een bezoekje aan ADO Den Haag, terwijl Heracles in het bekertoernooi thuis mag aantreden tegen Telstar. Daarna worden de pijlen weer gericht op de Eredivisie. Sparta speelt volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Heracles neemt het in Almelo op tegen FC Utrecht.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Benjamin van Leer 6.5; Jeffry Fortes 6, Bart Vriends 6, Tom Beugelsdijk 6, Michaël Heylen 6, Mica Pinto 6; Abdou Harroui 6.5, Adil Auassar 4, Deroy Duarte 6 (81. Aaron Meijers -); Lennart Thy 7 (81. Emanuel Emegha -), Mario Engels 5.5 (65. Sven Mijnans 6).

Heracles Almelo: Michael Brouwer 6.5; Tim Breukers 6, Marco Rente 6, Mats Knoester 6, Jeff Hardeveld 6; Orestis Kiomourtzoglou 6.5 (74. Delano Burgzorg -), Lucas Schoofs 6 (59. Teun Bijleveld 6), Rai Vloet 6.5; Silvester van der Water 6 (74. Kasper Lunding -), Sinan Bakis 6, Luca de la Torre 5.5.

Man of the Match: Lennart Thy

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen