Makkelie: "Eindstrijd van een EK of WK fluiten is echt een droom"

25 oktober 2020, 13:00

Danny Makkelie ontwikkelt zich goed als scheidsrechter en floot vorig seizoen de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale. Het is een signaal vanuit de UEFA dat hij er zeer goed op staat bij de Europese bond. Makkelie is tevreden, maar wil meer.

De 37-jarige Makkelie merkt dat de Nederlandse leidsmannen indruk maken in Europa. Serdar Gözübüyük manifesteert zich ook goed en floot woensdag de Champions League-wedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Lokomotiv Mosou. Een mooie opsteker voor hem, vindt Makkelie. "Zo'n duel krijg je niet zomaar. Het geeft aan hoe goed hij bezig is en hoeveel vertrouwen hij geniet van de UEFA. Hij is ook écht een goede scheidsrechter", vertelt de 37-jarige aan De Telegraaf.

"Björn Kuipers had diezelfde dag in hetzelfde toernooi de leiding over Internazionale-Borussia Mönchengladbach. Ik denk dat het aangeeft hoe goed Nederland er internationaal op staat. Dat is goed voor de arbitrage", vindt Makkelie, die weet dat er nog wel wat doelen te halen zijn. "Er is nog nooit een Nederlandse scheidsrechter geweest die een eindstrijd van een EK of WK heeft gefloten. Dat is echt een droom."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen