ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
1 – 0
PEC Zwolle

Van de Beek wordt mysterie: "Waarom haalde United hem?"

Van de Beek wordt mysterie: "Waarom haalde United hem?"

25 oktober 2020 – De vraag begint op te doemen waarom Manchester United in de zomer Donny van de Beek heeft overgenomen van Ajax. De middenvelder is nog altijd niet als basisklant begonnen aan een Premier League-duel en bleef zaterdag negentig minuten lang op de tribune tegen Chelsea (0-0). Patrice Evra vindt het een vreemde situatie.De Franse oud-linksback werk tegenwoordig als analyticus en ging zaterdag in op de situatie van de Nederlander. "Als we het over Van de Beek hebben, dan ga je je afvragen waarom de club hem gekocht heeft. Ik heb niets tegen hem, maar waarom is hij gehaald? Hij zit elke wedstrijd op de bank omdat hij niet nodig is. Dat is de waarheid."

In principe moet Van de Beek concurreren met Bruno Fernandes, wat in feite een ongelijke strijd is. De Portugees is namelijk de belangrijkste speler van de ploeg. "Hij kan niet met hem concurreren." Voormalig rechtsback Garry Neville sloot zich daar bij aan. "Hij zit duidelijk niet in de plannen van Ole", zei hij. "Het is echt een beetje een mysterie."

Vrijdag ging Solskjaer op zijn persconferentie nog in op de situatie van de aankoop. "Donny is fit genoeg om te spelen, maar natuurlik is er veel concurrentie. We willen hem ook de tijd geven om te settelen en te wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten en een nieuwe competitie." Dat betekent volgens de trainer echter niet dat hij altijd op de bank zal blijven. "Donny is een absolute topspeler en heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij is nederig en werkt hard, maar natuurlijk wil hij meer spelen. De fans gaan hem nog vaak genoeg in actie zien, omdat het een lang seizoen is en hij indruk gemaakt heeft op mij. We gaan hem zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020