Gisteren gemist: Ajax schrijft historie en wint met 0-13

25 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 24 oktober.

Ajax boekt grootste Eredivisie-zege ooit tegen VVV: 0-13 (!)

Ajax heeft de Champions League-kater weten weg te spoelen door de grootste zege uit de Eredivisie ooit te boeken. Het eigen record uit 1972 (12-1 tegen Vitesse) werd gebroken tegen VVV door met 0-13 te winnen. Lassina Traore was met vijf goals en drie assists de gevierde man. Ook Jurgen Ekkelenkamp, Dusan Tadic en Antony blonken uit.

Heerenveen boekt ruime zege op negenkoppig FC Emmen

SC Heerenveen heeft zaterdag een ietwat geflatteerde 4-0 zege geboekt op FC Emmen. De bezoekers uit Drenthe kregen twee discutabele rode kaarten. Henk Veerman (2), Benjamin Nygren en Rodney Kongolo waren de doelpuntenmakers namens de Friezen.

'Opnieuw enkele PSV-spelers besmet met coronavirus'

Volgens het Eindhovens Dagblad zijn er bij de corona-testronde van vrijdag nieuwe besmettingen geconstateerd in de spelersgroep van PSV. Eerder werd al bekend dat vijf spelers besmet waren geraakt evenals twee stafleden. Slecht nieuws dus voor trainer Roger Schmidt in aanloop naar de kraker tegen Vitesse van zondagmiddag (14.30 uur).

FC Utrecht brengt ongeslagen status FC Twente een halt toe

FC Utrecht heeft zaterdagavond in eigen huis FC Twente haar eerste seizoensnederlaag bezorgd (2-1). De Tukkers kenden via een vliegensvlugge treffer van Danilo nog wel een droomstart, maar wisten in het restant van het duel niet meer te scoren. Bart Ramselaar trok nog voor rust de stand gelijk, waarna Sander van de Streek aan het begin van de tweede helft het karwei afmaakte.

Koeman woest over VAR: "Wordt alleen gebruikt tegen Barcelona"

Ronald Koeman was na de verloren Clásico van zaterdagmiddag niet te spreken over de Spaanse arbitrage. Tegenover het Spaanse Marca gaf de coach aan bepaalde beslissingen van de scheidsrechter en de VAR niet te begrijpen. Koemans FC Barcelona verloor met 1-3 van Real Madrid, onder meer door een strafschop voor Sergio Ramos.

Buitenlandse media: 'Ajax made VVV-Venlo look like a pub team'

De monsterzege van Ajax op bezoek bij VVV-Venlo (0-13) is ook volop het onderwerp van gesprek in buitenlandse media. Een rondje langs een aantal kranten en bladen over de landsgrenzen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen