Kean en Mbappé delen aandeel in ruime zege PSG

Kean en Mbappé delen aandeel in ruime zege PSG

24 oktober 2020 – Paris Saint-Germain is voor het eerst dit seizoen koploper van de Ligue 1. Hekkensluiter Dijon werd met 4-0 verslagen. Everton-huurling Moise Kean was met zijn eerste twee treffers voor de Franse grootmacht verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie; Kylian Mbappé verzorgde de andere helft.Nadat zijn transfer naar Everton tot nog toe geen succes was gebleken, werd Moise Kean deze zomer verhuurd aan Paris Saint-Germain. Vanwege de lange lijst van afwezigen bij de Fransen kreeg de Italiaan al direct de kans om zich te laten zien. Vorige week tegen Nîmes Olympique lukte dat nog niet, maar vandaag had de aanwinst al na drie minuten de 1-0 binnengewerkt toen hij goed anticipeerde op een voorzet van Nederlander Mitchel Bakker.

Twintig minuten later volgde al snel de tweede goal van Kean in het shirt van PSG. Neymar kwam vanaf de linkerflank naar binnen en bewaarde goed het overzicht. Hij kreeg de bal bij de helemaal vrijstaande Kean, die in een leeg doel de 2-0 maakte. De slotfase van de wedstrijd was voor Kylian Mbappé. Hij schoof in de 82e minuut de 3-0 binnen na opnieuw een assist van Neymar. Enkele minuten zette Pablo Sarabia de Fransman alleen voor het doel om de eindstand van 4-0 op het scorebord te zetten.

Door de overwinning staat PSG in ieder geval tot morgen aan kop. Dan komt Lille, de huidige nummer twee van de Franse competitie met slechts een punt minder, in actie tegen Nice. Paris Saint-Germain begon met twee nederlagen niet goed aan het seizoen, maar die valse start is met een lopende reeks van zes overwinningen op rij in ieder geval weggepoetst.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020