ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Winnende Van den Brom zag 'minste wedstrijd van laatste weken'

Winnende Van den Brom zag 'minste wedstrijd van laatste weken'

24 oktober 2020 – John van den Brom is opgelucht nu zijn FC Utrecht eindelijk de tweede overwinning van het seizoen heeft behaald. Het tot dit weekend nog ongeslagen FC Twente werd met 2-1 verslagen. Ondanks het resultaat, sprak de trainer na afloop van 'de minste wedstrijd van de afgelopen weken'. "Als je kritisch bent, beginnen we natuurlijk heel slecht aan de wedstrijd", zei Van den Brom na het duel tegen FOX Sports, doelend op de 0-1 die Danilo na zeventien seconden in het Utrechtse doel had liggen. "We hebben gesproken over dat we vaak in de eerste helft niet goed aan de wedstrijd beginnen. Dat geldt dan zeker als je na 17 seconden al met 0-1 achter staat. De vraag is dan altijd: hoe gaat de ploeg reageren? Ik vind eerlijk gezegd dat het de minste wedstrijd was die we in de laatste weken hebben gespeeld. Maar wat is dat waard? Je wint vandaag, dat is het belangrijkst."

De afgelopen weken zag Van den Brom een goed Utrecht dat de kansen niet benutte. Vandaag was zijn elftal minder sterk, maar efficiënter. "In andere wedstrijden vond ik ons meer dominant. Toen hebben we veel meer kansen gecreëerd. Voor de wedstrijd hebben we het er al over gehad dat de kansen niet afgemaakt werden. Vandaag zitten gelukkig aan de goede kant en winnen we deze wedstrijd, maar ik was niet enthousiast over het veldspel." Na de valse start van zijn ploeg, vreesde de trainer dan ook voor een herhaling van de afgelopen wedstrijden. "Dan denk je wel: 'het zal toch niet weer zo'n avond worden?' Gelukkig maakten we een mooie goal, kwamen we in de tweede helft goed uit de kleedkamer en namen we de leiding. Dat hebben we uiteindelijk goed verdedigd."

Corona
Maarten Paes keerde tegen FC Twente als wisselspeler terug in de selectie. De Utrecht-doelman was besmet met corona en merkt daar nog steeds de gevolgen van. "Een aantal jongens hebben last gehad van het coronavirus", vertelde Van den Brom. "Dat heeft echt wel impact op die jongens. Tien dagen quarantaine, het krachtverlies dat je hebt, de kortademigheid als je weer gaat trainen. Daar moeten we echt heel voorzichtig in zijn. Er is echt wel iets aan de hand, dat weten we. Maar als je daar dan zo mee wordt geconfronteerd, met topsporters die eigenlijk superfit zijn en zo ver terug kunnen zakken, dan doet dat wel wat met je."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020