Puntendeling PEC Zwolle en Willem II na interessant duel

Puntendeling PEC Zwolle en Willem II na interessant duel

24 oktober 2020 – Het duel tussen PEC Zwolle en Willem II eindigde zaterdagavond in een 0-0 gelijkspel. Met name PEC zal zich achter de oren krabben, want met name in de eerste helft had het goede zaken kunnen doen. In de tweede helft beet Willem II meer van zich af en via Vangelis Pavlidis en Ole Romeny was het dicht bij een treffer. Een doelpunt van Jan-Arie van der Heijden werd nog afgekeurd.Willem II oogste vorig seizoen veel lof voor het vertoonde spel. Het eindigde op een knappe vijfde plaats en kwalificeerde zich voor de voorronde van de Europa League. De verwachtingen omtrent het nieuwe seizoen waren hooggespannen in Tilburg, maar tot nu toe is het geen schim van het succesvolle team van de afgelopen jaargang. Vorig weekend nog verloor Willem II met 0-3 van FC Twente en het veldspel zag er toen allerminst goed uit.

Ook in Zwolle begon Willem II vrij matig aan de wedstrijd. Het liet het balbezit aan PEC en stond veelvuldig met de rug tegen de muur. Binnen tien minuten resulteerde het sterke begin van de thuisploeg in een kans voor Immanuel Pherai. Hij kon te midden van de Willem II-verdedigers op doel koppen, maar had geen succes in de afronding. Daarna was Dean Huiberts met een schot in de korte hoek dichtbij de openingstreffer. Slordig balverlies van Leeroy Owusu lag aan de basis van de Zwolse mogelijkheid. Balverlies zou vervolgens vaker voorkomen en slordigheid was als een rode draad verweven door de eerste helft van Willem II. Het had moeite om de bal lang in de ploeg te houden, maar kon via Mike Trésor bijna juichen. De Belg kon gemakkelijk opstomen en zag zijn kans schoon om uit te halen. Dat schot was hard, maar nét te hoog, waardoor PEC-goalie Michael Zetterer niet in actie hoefde te komen.

Het laatste woord van de eerste helft was voor PEC. Eerst dachten de Zwollenaren een penalty te krijgen van arbiter Martin Pérez. Slobodan Tedic werd naar de grond getrokken door Jordens Peters, maar de VAR zag dat de overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt werd. Pherai schoot vervolgens in de Tilburgse muur, maar stuurde de bal even later bijna de verre hoek in. Willem II moest in de tweede helft aan de bak en kwam ook beter voor de dag. Het zocht direct de aanval, maar tot grote kansen kwam het vooralsnog niet. Wél kwam het bijna op voorsprong door een ongelukkige actie van Zetterer. De keeper schoot de bal van dichtbij tegen Vangelis Pavlidis, maar tot zijn grote opluchting ging de bal naast.

PEC Zwolle ging op haar beurt op dezelfde voet verder. Het kreeg via Clint Leemans (kopbal) en Pherai (hard schot) mogelijkheden op een doelpunt, maar succes bleef uit. Om wat meer gif in het spel te krijgen, besloot Adrie Koster om aanvallende wissels toe te passen. Ché Nunnely en Mats Köhlert verlieten het veld voor John Yeboah en Görkem Saglam. Even daarvoor had Willem II-goalie Robin Ruiter geblesseerd het veld verlaten. Dat betekende het Willem II-debuut voor Jorn Brondeel. De tactische wissels wierpen niet direct hun vruchten af, want het bleef pover wat de Tilburgers lieten zien.

Inmiddels was het vuur bij PEC ook verdwenen. De Zwollenaren hadden in de eerste helft de mogelijkheden om te scoren, maar lieten dat na. Dat kwam ze een kwartier voor tijd bijna duur te staan toen Pavlidis uit een vrije trap op de paal kopte. Willem II kwam later alsnog op voorsprong via Jan-Arie van der Heijden. De kersverse debutant schoot met een droge schuiver raak, maar door hinderlijk buitenspel van ploeggenoot Sebastian Holmén ging de goal niet door. Niet veel later kreeg invaller Ole Romeney een opgelegde kans. Hij kopte de bal van dichtbij op Zetterer.

Het was uiteindelijk de wedstrijd van de herroepingen waarin niet gescoord werd. PEC doet zichzelf daarmee te kort. Willem II zal zich enigszins gelukkig prijzen met een punt, al was het een paar keer dichtbij de winnende treffer. 

Opstellingen en beoordelingen*


PEC Zwolle: Michael Zetterer 5.5; Eliano Reijnders 6, Sam Kersten 6, Bram van Polen 6 (42. Destan Bajslemani 6), Sai van Wermeskerken 6.5; Dean Huiberts 6, Yuta Nakayama 6, Mustafa Saymak 6; Clint Leemans 6 (68. Jesper Drost ), Slobodan Tedić 6, Immanuel Pherai 6.5

Willem II: Robin Ruiter 5.5 (65. Jorn Brondeel 6 ); Leeroy Owusu 5.5 (75. Victor van den Bogert -), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 5.5, Derrick Köhn 6; Pol Llonch 6, Mike Trésor 5.5 (82. Ole Romeny -), Jan-Arie van der Heijden 6; Ché Nunnely 6 (66. John Yeboah 5), Vangelis Pavlidis 6, Mats Köhlert 5.5 (66. Görkem Saglam 5)

Man of the match: Immanuel Pherai

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020