Koeman woest over VAR: "Wordt alleen gebruikt tegen Barcelona"

Koeman woest over VAR: "Wordt alleen gebruikt tegen Barcelona"

24 oktober 2020 – Ronald Koeman was na de verloren Clásico van zaterdagmiddag niet te spreken over de Spaanse arbitrage. Tegenover het Spaanse Marca gaf de coach aan bepaalde beslissingen van de scheidsrechter en de VAR niet te begrijpen. Koemans FC Barcelona verloor met 1-3 van Real Madrid, onder meer door een strafschop voor Sergio Ramos.

"Het heeft veel invloed gehad", zei Koeman na afloop van de wedstrijd over de arbitrage, die de wedstrijd volgens hem 'enorm heeft beïnvloed'. "Ik begrijp de VAR niet. Volgens mij wordt het alleen gebruikt tegen Barcelona. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en hebben de VAR niet een keer mee gehad." Tegen Real zorgde ingrijpen van de VAR ervoor dat de bal op de stip werd gelegd nadat Clément Lenglet Ramos aan zijn shirt trok. "Dat gebeurt altijd in het zestienmetergebied", reageerde Koeman daarop.

Na de wedstrijd zocht Koeman de scheidsrechter op om verhaal te halen. "Ik heb de scheidsrechter verteld dat ik het geen penalty vond. Ik hoop dat ze me een keer kunnen uitleggen hoe de VAR in Spanje werkt. We hebben het alleen maar tegen gehad, nooit voor. Niet tegen Sevilla, niet tegen Getafe en ook nu niet."

Na de nederlaag tegen de aartsrivaal staat Barcelona op slechts zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden. Met twee ruime overwinningen begon de Catalaanse club goed aan de competitie, maar na puntverlies tegen achtereenvolgens Sevilla (1-1), Getafe (1-0) en nu dus ook Real Madrid staat de ploeg op een teleurstellende vijftiende plaats in La Liga.

gerelateerd