FC Utrecht brengt ongeslagen status FC Twente een halt toe

FC Utrecht brengt ongeslagen status FC Twente een halt toe

24 oktober 2020 – FC Utrecht heeft zaterdagavond in eigen huis FC Twente haar eerste seizoensnederlaag bezorgd (2-1). De Tukkers kenden via een vliegensvlugge treffer van Danilo nog wel een droomstart, maar wisten in het restant van het duel niet meer te scoren. Bart Ramselaar trok nog voor rust de stand gelijk, waarna Sander van de Streek aan het begin van de tweede helft het karwei afmaakte. Gezien de vorm en tot dusver behaalde punten leek FC Twente voorafgaand aan de wedstrijd favoriet voor de zege. De ploeg van Ron Jans leek daar zelf ook wel in te geloven, want ook in Utrecht liet men al snel zien dat het wel eens tot de verrassingen van het seizoen kan gaan behoren. De wedstrijd was exact vijftien seconden onderweg toen Václav Cerný zijn kompaan Danilo kon bedienen met een voorzet, die door de spits direct ook tot openingstreffer werd gepromoveerd. Het moet FC Utrecht-trainer John van den Brom tot wanhoop hebben gedreven, want zijn ploeg stond erbij en keek er naar. 

FC Twente pakte, gesterkt door de vroege goal, dus al snel het initiatief in het duel. Gecontroleerd balbezit en efficient druk zetten, leidde tot enkele kansen, al was het spel van de Tukkers wel aan de voorzichtige kant. FC Utrecht had op haar beurt de nodige moeite om in het duel te komen en zorgde voor bar weinig spektakel. Aanvaller Moussa Sylla toonde zich wel gretig, wisselde regelmatig van flank en zorgde voor enige dreiging, maar buiten dat leek de afstemming bij de Domstedelingen er gewoon niet te zijn. Sylla kreeg na ruim een half uur voetballen wel dé kans om het tij te keren, maar één op één met Drommel lukte het hem niet de doelman te verschalken. 

In de slotfase van de eerste helft voetbalde Utrecht zich wat nadrukkelijker richting het doel van FC Twente. Enkele corners waren het gevolg, maar met die dode spelmomenten kwamen de bezoekers uit Enschede niet aan het wankelen. Toch zorgde de toegenomen druk ervoor dat de beide ploegen op gelijke hoogte stonden toen het rustsignaal klonk. Enkele minuten voor de fluit van Kevin Blom klonk, wist Ramselaar met een uitstekend schot het verzet van Drommel namelijk te breken: 1-1. 

Kort na het ingaan van de tweede helft was de stand alweer uit balans. Het was ditmaal Utrecht dat fris van start ging, door via Van de Streek al in de 47e minuut een voorsprong te pakken. De middenvelder werd vanaf de rechterflank met enig fortuin aangespeeld, waarna hij van dichtbij kon afronden: 2-1. Die vlugge treffer leidde een leuke fase van het duel in, want beide ploegen lieten zien te kunnen en willen voetballen. Zo had Gyrano Kerk enkele dreigende momenten in huis en kwam Twente er via haar pijlsnelle voorhoede goed uit. 

Na een uur voetballen kwam de klad er echter in en werd het van beide kanten wat slordig. Jans vond dat een mooi moment om flink in te grijpen en voerde een driedubbele wissel door. Desalniettemin was het FC Utrecht dat steeds meer grip kreeg op het duel. Van den Brom was er alles aan gelegen het resultaat over de streep te trekken, waardoor hij aanvaller Sylla naar de kant haalde ten faveure van de op het middenveld opererende Othman Boussaid. Toch leek een aanvallend moment ervoor te zorgen dat de coach definitief rustig kon gaan zitten. Ramselaar leek te ontsnappen aan buitenspel, kon in zijn eentje op Drommel af en rondde rustig af. Kevin Blom wees naar de middenstip, maar het laatste woord over de treffer was nog niet gesproken. De VAR keek het startmoment van Ramselaar namelijk uitgebreid terug en moest constateren dat de Utrechter toch vanuit buitenspelpositie was vertrokken. Daarmee bleef het dus 2-1 en had Twente nog ruim tien minuten om er een resultaat uit te slepen. Van een opportunistische slotfase of een eindoffensies was bij de bezoekers echter totaal geen sprake, waardoor Utrecht de punten in De Galgenwaard hield. 

Opstellingen en beoordelingen:*
FC Utrecht: Thijmen Nijhuis 6.5; Mark van der Maarel 6 (55. Giovanni Troupée 6), Tommy st. Jago 7, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6.5; Adam Maher 7, Simon Gustafson 6.5, Sander van de Streek 7, Bart Ramselaar 7; Gyrano Kerk 7, Moussa Sylla 6.5 (71. Othman Boussaid -)

FC Twente: Joël Drommel 7; Tyronne Ebuehi 6.5, Dario Dumi? 6.5 (86. Ramiz Zerrouki -), Julio Pleguezuelo 6, Jayden Oosterwolde 6 (61. Gijs Smal 6.5); Wout Brama 6.5, Jesse Bosch 7; Godfried Roemeratoe 6 (61. Halil Dervisoglu 6), Václav Cerný 6.5 (61. Lazaros Lamprou 5.5), Queensy Menig 6, Danilo 7

Man of the Match: Bart Ramselaar

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020