Dest na eerste Clásico: "Ik ben chagrijnig dat we verloren hebben"

Dest na eerste Clásico: "Ik ben chagrijnig dat we verloren hebben"

24 oktober 2020 – Sergiño Dest baalde zaterdagmiddag van het verlies in zijn eerste Clásico met FC Barcelona. Real Madrid was met 1-3 te sterk voor de ploeg van Ronald Koeman. Als basisspeler speelde Dest een degelijke wedstrijd, maar houdt hij toch een zure nasmaak over aan het duel.

"Het was een heel zware wedstrijd", reageerde Dest na afloop van de wedstrijd. "Wij hadden kansen, zij hadden kansen. Het is erg jammer dat we hebben verloren. Het was mijn eerste Clásico en ik ben gewoon chagrijnig dat we verloren hebben."

Lang stond het 1-1 in Camp Nou, maar via een penalty kreeg Sergio Ramos na een uur spelen de kans om daar verandering in te brengen. De verdediger werd zelf aan zijn shirt getrokken door Clément Lenglet, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. "Ik zag het niet, dus ik weet niet of het een penalty was. Ik vind wel dat ze ons gewoon zo veel mogelijk moeten laten doorspelen."

Na de nederlaag tegen de aartsrivaal staat het Barcelona van Ronald Koeman op slechts zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden. Met twee ruime overwinningen begon de Catalaanse club goed aan de competitie, maar na puntverlies tegen achtereenvolgens Sevilla (1-1), Getafe (1-0) en nu dus ook Real Madrid staat de ploeg op een teleurstellende vijftiende plaats in La Liga. 

gerelateerd