De Koning: "Alles wat je hierover zegt is te veel"

De Koning: "Alles wat je hierover zegt is te veel"

24 oktober 2020 – Hij zat erbij en keek ernaar. VVV-Venlo-trainer Hans de Koning kon vanaf de zijlijn weinig meer redden aan de mega afstraffing van de Limburgers tegen Ajax. De Koning probeerde na afloop zichzelf dan ook maar moed in te praten voor het vervolg van het seizoen. Dinsdag speelt VVV-Venlo immers alweer voor de TOTO KNVB Beker tegen FC Den Bosch."Eigenlijk wil ik hier helemaal niets over zeggen", zei De Koning tegenover FOX Sports. "Dit was een totale offday. Ajax maakt gewoon dertien goals. Dus alles wat je hierover zegt is te veel."

Toch ging de trainer wel wat verder in op de keiharde nederlaag van zijn ploeg. "Op gegeven moment staat het 0-4 en dan krijg je ook nog een rode kaart", doelde De Koning op het wegsturen van Christian Kum na een harde charge op Antony. "Ajax is al enorm goed, maar met een man meer zijn ze nog beter. Dan hoop je maar dat ze niet doordrukken, maar dat is wel het geval geweest. Ik denk dat we ontzag hebben getoond. Je mag best respect tonen, maar de goals die wij tegen krijgen vallen te makkelijk."

Toch wil De Koning niet met de vingers wijzen naar zijn spelers. "Ik ga de groep niet afvallen. We moeten deze nederlaag als kerels slikken. Iemand wenste mij sterkte, maar er is niemand overleden. We moeten ons bij elkaar rapen en doorgaan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020