Real Madrid te sterk voor Barça in eerste El Clásico van Koeman

24 oktober 2020, 17:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft zijn eerste editie van El Clásico als trainer van FC Barcelona met 1-3 verloren. In een vermakelijke beginfase wisten Federico Valverde en Ansu Fati beiden het net te vinden. Na rust wisten Sergio Ramos (strafschop) en Luka Modric de wedstrijd in het voordeel van Real Madrid te beslissen. Bij Barcelona stonden Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de basis.

Vooral voor Real Madrid stond er veel druk op deze topper. De club kende een slechte week na nederlagen tegen Cadiz (0-1) en Shakhtar Donetsk (2-3). De opluchting was dan ook groot toen Federico Valverde al na vijf minuten de bal in het net had liggen. Karim Benzema zag de middenvelder een goede loopactie maken en gaf de bal op het juiste moment. Valverde schoot de bal hard over doelman Neto heen: 0-1.

Lang duurde voorsprong van Real Madrid niet. Een lage voorzet van Jordi Alba - die terugkeerde van een blessure - werd door talent Ansu Fati binnengewerkt. Al na acht minuten was de stand 1-1. Daarna ging het er iets rustiger aan toe in Camp Nou. Halverwege de eerste helft kreeg Lionel Messi nog een grote kans, maar Thibaut Courtois was alert en tikte de bal uit de hoek. Met een gelijkspel gingen de ploegen rusten.

Na rust was het Barcelona dat het meeste aanspraak maakte op de 2-1. Ansu Fati en Philippe Coutinho kregen grote kansen, maar wisten het doel niet te vinden. Na een uur spelen legde de scheidsrechter de bal aan de andere kant op de stip. Ramos werd door Clément Lenglet opzichtig aan zijn shirt getrokken. De aanvoerder van de Madrilenen ging zelf achter de bal staan en miste zoals zo vaak niet.

In de slotfase moest de ploeg van Koeman op zoek naar de gelijkmaker, maar waren de grootste kansen voor Real Madrid. In de slotfase lukte het Luka Modric om er een daarvan te benutten en de wedstrijd te beslissen. De Kroaat kapte Neto uit en schoot vervolgens fraai met de buitenkant het lege doel in. Zo leed Koeman zijn tweede nederlaag als trainer van de Catalanen. Real Madrid-coach Zinédine Zidane heeft even lucht; zijn ploeg staat na een zware week weer aan kop van La Liga.