Ziyech: "Blij dat ik die laatste twee jaar nog bij Ajax heb gespeeld"

Ziyech: "Blij dat ik die laatste twee jaar nog bij Ajax heb gespeeld"

24 oktober 2020 – Hakim Ziyech komt vanavond in de Premier League voor het eerst oud-ploeggenoot Donny van de Beek weer tegen. Zijn Chelsea speelt dan de topper tegen Manchester United. De twee hebben na hun transfers nog contact gehouden, zo vertelde de Chelsea-aanwinst aan het Parool."We spraken in het begin, toen hij naar Manchester United vertrok", vertelde Ziyech. "Al heb ik hem niet over zijn huidige situatie gesproken." Daarmee doelt de oud-Ajacied op de plek op de bank waar Van de Beek voorlopig genoegen mee moet nemen. "Ik denk dat hij ook even de tijd nodig heeft om aan alles te wennen, ook aan de andere speelwijze. Ik weet zeker dat hij van waarde zal zijn voor hen. Voor hem is het nu het belangrijkst om rustig te blijven."

Ziyech spreekt naast Van de Beek ook nog geregeld zijn andere voormalig teamgenoten. "Nog meer als vrienden zie ik hen als broers. We hebben een goede band opgebouwd en hebben nog steeds veel contact. Dat zal ook zo blijven. Het enige wat anders is, is dat ik ze niet meer zoveel zie, maar ik spreek ze nog heel veel."

Dat hij met zijn medespelers zo'n band op kon bouwen, kwam mede omdat zijn transfer naar AS Roma in 2018 afketste. "Ik was bijna vertrokken, maar uiteindelijk ging dat toen niet door. Als ik terugkijk, ben ik blij dat het niet is gebeurd. Vanaf dat moment heb ik een fantastische tijd met Ajax beleefd, waarbij ik me enorm heb ontwikkeld op het hoogste Europese podium. Deze zomer was het juiste moment voor mij om de volgende stap te maken, maar ik ben blij dat ik die laatste twee jaar nog bij Ajax heb gespeeld."

Net als Van de Beek kende ook Ziyech geen droomstart in de Premier League. Door een blessure moest hij de seizoensstart van zijn ploeg aan zich voorbij laten gaan. Pas vorige week maakte hij zijn eerste minuten voor Chelsea. "Die blessure kwam op een ongelukkig moment. Omdat het vorige seizoen voor mij ook al vroeg was gestopt, ben ik er wel even uitgeweest. Het belangrijkste is nu om honderd procent fit te worden en weer in het juiste ritme te komen. Ik weet dat dat tijd kost, maar voor mij kan het niet snel genoeg gaan."

Het Chelsea van Ziyech en het Manchester United van Van de Beek ontmoeten elkaar vanavond om 18:30 uur op Old Trafford. Beide ploegen begonnen nog niet goed aan het seizoen: Chelsea staat na acht punten uit vijf wedstrijden op een negende plaats, Manchester United speelde een wedstrijd minder en staat vijftiende met zes punten. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020