Chong mag vroegtijdig uit quarantaine en is inzetbaar bij Werder

24 oktober 2020, 13:38

Tahith Chong kan dit weekend gewoon in actie komen voor Werder Bremen. De twintigjarige Nederlandse aanvaller werd deze week uit voorzorg in quarantaine geplaatst omdat hij nauw contact heeft gehad met de positief geteste Felix Agu. Eerder dan verwacht sluit Chong weer aan bij zijn teamgenoten.

Chong deelde vorige week voor de uitwedstrijd tegen SC Freiburg een hotelkamer met Agu, die een aantal dagen later een positieve coronatest aflegde. Werder Bremen plaatste de Nederlandse aanvaller aanvankelijk voor veertien dagen in isolatie, maar Chong heeft de periode van quarantaine vroegtijdig mogen afbreken. Agu was aanvankelijk symptoomvrij, maar vertoonde de voorbije dagen alsnog ziekteverschijnselen. Hierdoor is de observatieperiode voor nauwe contacten teruggebracht tot 48 uur.

Zondag zal Chong deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel met 1899 Hoffenheim, bevestigt zijn trainer Florian Kohfeldt. "Hij heeft de tactische training gemist. Dat is jammer, want hij trainde goed aan het begin van de week. Maar hij zal zeker in de selectie zitten." Chong, door Werder Bremen gehuurd van Manchester United, deed tot nu toe drie keer mee in de Bundesliga. Scoren in de Duitse competitie deed hij nog niet. Wel was hij een keer trefzeker voor Werder Bremen in het bekertoernnooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen