Liverpool
1 – 0
Ajax

Cerny leeft op: "Lang geleden dat ik me zo goed heb gevoeld"

Cerny leeft op: "Lang geleden dat ik me zo goed heb gevoeld"

24 oktober 2020 – Na een aantal mindere jaren leeft Vaclav Cerny op bij FC Twente. In het nog prille seizoen scoorde de Tsjechische aanvaller al drie keer. Daardoor heeft hij voor FC Twente nu al meer Eredivisie-goals gemaakt dan voor FC Utrecht en Ajax bij elkaar. "Het is lang geleden dat ik me zo goed heb gevoeld. Dan moeten we terug naar voor mijn blessure van eind 2017."Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Cerny in het eerste van Ajax. De Tsjech werd een gouden toekomst voorspeld, maar brak mede door een zware knieblessure nooit definitief door in Amsterdam. Een jaar geleden verkaste Cerny naar de Domstad, maar ook bij FC Utrecht kreeg hij weinig speeltijd in de hoofdmacht. Dit seizoen krijgt hij op huurbasis een kans bij FC Twente.

Die kans grijpt hij met beide handen aan. Met drie goals in vijf duels is Cerny uitstekend gestart in Enschede. "Ik ben ontzettend blij met hoe het nu gaat bij FC Twente. Als team doen we het goed en ook individueel gaat het lekker. Maar we moeten niet denken dat het allemaal vanzelf goed blijft gaan. We zullen keihard moeten blijven werken. Voor mezelf weet ik dat het nog beter kan. Het eerste jaar onder Frank de Boer heb ik mijn beste niveau gehaald. Dat was helemaal hoe ik ben. Daar wil ik weer naartoe", zegt hij tegen De Telegraaf.

Bij FC Utrecht is men tevreden over de ontwikkeling van Cerny. "We wisten natuurlijk dat hij een geweldige potentie heeft. Vaclav kan fantastisch voetballen, maar is ook een gevoelige jongen en had het moeilijk bij ons. Hij maakt nu een frisse en scherpe indruk. En wat heel belangrijk is voor een aanvaller: hij heeft een hoog rendement. We hebben Vaclav bewust verhuurd zonder optie tot koop, omdat we nog altijd veel toekomst in hem zien", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020