Zwitserland
2 – 0
Turkije
Italië
0 – 0
Wales

Exact tien jaar na de 10-0: "Een smet op mijn carrière"

Exact tien jaar na de 10-0: "Een smet op mijn carrière"

24 oktober 2020 – Voor Feyenoord zal 24 oktober 2010 altijd een zwarte bladzijde zijn. Vandaag precies tien jaar geleden werd de Rotterdamse club tot op het bot vernederd door PSV. Aan de 10-0 nederlaag wil toenmalig doelman Rob van Dijk liever niet meer terugdenken.

De inmaakpartij doet nog altijd zeer bij Van Dijk. "Het is een smet op mijn carrière en ik heb het diep weggestopt. Ik heb twintig jaar gevoetbald, maar ik word nog elk jaar over deze wedstrijd gebeld. Het is nu tien jaar geleden, voor mij is het verleden tijd. Daar wil ik het graag bij laten", vertelt hij tegen de NOS.

Ibrahim Afellay bewaart betere herinneringen aan de wedstrijd. "Het is een resultaat dat je altijd bij zal blijven", aldus de oud-speler van PSV. "Met oud-ploeggenoten heb je het er nog weleens over. 'Weet je nog, die beruchte middag?' En dan komen de verhalen en herinneringen. Een topper tussen PSV en Feyenoord die in 10-0 eindigt, dat gaat nooit meer gebeuren."

Halverwege de wedstrijd stond het nog maar 2-0. "We zijn natuurlijk wel in het zadel geholpen door een aantal momenten", doelt Afellay op de zware blessure van Leroy Fer en de vroege rode kaart van Kelvin Leerdam. In het eerste kwartier na rust breidde PSV de voorsprong uit naar 7-0. "Vanaf dat moment scandeerde het publiek 'tien, tien, tien', er was veel vermaak op de tribunes. We zijn er op een gegeven moment echt naar op jacht gegaan. Als je in de wedstrijd zit, denk je niet na of je de tegenstander wel of niet aan het vernederen bent. Je kunt het publiek veel goals geven, dan moet je dat niet nalaten."

gerelateerd