Liverpool
0 – 0
Ajax

Cambuur nieuwe koploper na averij NAC, late zege De Graafschap

Cambuur nieuwe koploper na averij NAC, late zege De Graafschap

23 oktober 2020 – SC Cambuur is de nieuwe koploper van de Eerste Divisie. Door een ruime zege op Roda JC Kerkrade onttroonden zij NAC Breda als lijstaanvoerder, nadat het op bezoek bij Almere City onderuit ging. Titelkandidaat De Graafschap pakte in de slotminuut de drie punten. Daardoor is de stand volledig op zijn kop gezet.Robert Mühren, Giovanni Korte en Jarchinio Antonia schoten Cambuur uiteindelijk naar de eerste plaats, maar hadden daarbij nog wel de nederlaag van NAC nodig. Tot vorige week denderde de ploeg van Maurice Steijn foutloos over de velden in de Eerste Divisie, maar na de nederlaag in de topper tegen Cambuur volgde een nieuwe tik. Het ambitieuze Almere City schreef drie punten bij en klom zodoende naar de tweede plaats. Dankzij goals van Elias Sørensen en Faris Hammouti bleef het gat tot Cambuur beperkt tot één punt.

Lees ook: Weer monsterzege Volendam, NEC klopt Go Ahead

De Graafschap leek lang af te stevenen op duur puntverlies tegen Jong PSV, maar in de 94ste minuut redde Ralf Seuntjens de eer. De spits had zijn ploeg eerder al op voorsprong gezet vanaf elf meter. Door de zege in extremis klimmen De Superboeren naar plek drie op de ranglijst. NAC is na de tweede nederlaag op rij afgezakt naar de vierde plaats.

Cambuur kan door de zege de eerste periodetitel ruiken. Alleen De Graafschap kan de Friezen nog van de eerste prijs van het seizoen afhouden, alleen dienen de Doetinchemmers het inhaalduel met NAC dan met negentien doelpunten verschil te winnen. Daardoor lijkt Cambuur zich op te kunnen maken voor het eerste feestje van het seizoen.

Ook bij FC Den Bosch - Excelsior viel de beslissing pas in de 94ste minuut. Elias Mar Omarsson zorgde voor de enige treffer van de avond. FC Eindhoven had het beduidend makkelijker: de Brabanders boekten een 3-0 zege op Jong AZ.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020