Liverpool
0 – 0
Ajax

Foutloze Leeuwinnen plaatsen zich voor EK na enorme zege

Foutloze Leeuwinnen plaatsen zich voor EK na enorme zege

23 oktober 2020 – De Oranje Leeuwinnen hebben zich vanavond betrekkelijk eenvoudig geplaatst voor deelname aan het Europees Kampioenschap 2021 in Engeland. Zoals verwacht walste de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met ruime cijfers over het nietige Estland heen. In Groningen eindigde het duel in een 7-0 overwinning.Het was niet de vraag of, maar met welke cijfers het Nederlands vrouwenelftal zou winnen van Estland. Na zes duels in de poulefase had Oranje een perfecte score te pakken, waardoor het zich in de zevende groepswedstrijd al kon verzekeren van een EK-ticket. Zoals verwacht leverde het treffen met Estland, dat met één punt gedeeld hekkensluiter is, geen problemen op.

Al na zestien minuten kon de KNVB rustig de tickets gaan boeken, nadat Daniëlle van de Donk tweemaal had toegeslagen en de 2-0 voorsprong op het bord had gezet. Voor rust bepaalden Jackie Groenen en Sherida Spitse de stand al op 4-0. Het onmachtige Estland had ook na de onderbreking geen antwoord op de aanvalsdrang van het land dat inmiddels tot de wereldtop behoort. Een tweede treffer van Jackie Groenen, verdediger Aniek Nouwen en basisdebutant Katja Snoeijs maakten het Oranjefeest compleet. 

Daardoor plaatste het Nederlands elftal zich voor de vierde keer in de historie voor het Europese eindtoernooi. De laatste editie werd nog een prooi voor de Leeuwinnen, die in de finale te sterk waren voor de Deense vrouwen (4-2). Daardoor behoort Nederland komend jaar, waarin succescoach Wiegman afscheid neemt en vertrekt naar de Engelse ploeg, automatisch tot de topfavorieten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020