Koeman geeft tip: "Dat moet Frenkie ontwikkelen"

23 oktober 2020, 21:01   Bijgewerkt: 23 oktober 2020, 21:20

Ronald Koeman is dolblij dat hij bij FC Barcelona de beschikking heeft over Frenkie de Jong, maar eist meer van zijn middenvelder. De voormalig Ajacied, die vorig jaar zomer een miljoenenstap maakte van Amsterdam naar FC Barcelona, moet volgens de voormalig Oranje-bondscoach bepaalde facetten in zijn spel zien te verbeteren.

"Er zijn best wat situaties waarin hij sneller kan spelen. Dat heb ik ook tegen Frenkie gezegd", vertelt Koeman in aanloop naarr FC Barcelona - Real Madrid aan Ziggo Sport. "Bijvoorbeeld met de pass op Ansu Fati bij de tweede goal tegen Ferencvaros, dat hij nog eerder vanuit zijn spel diepte kan zoeken. Één is het drijven en dribbelen met de bal om een twee-tegen-een-situatie te creëren, dat heel goed is, maar er zijn ook momenten dat hij sneller kan afspelen of diepte kan zoeken. Dat is een ontwikkeling die hij door moet maken."

De Jong groeide afgelopen seizoen direct uit tot basisspeler bij FC Barcelona, maar onder Koeman lijkt hij nóg beter zijn stempel te kunnen drukken op het spel van de Catalanen. Koeman gaf al bij zijn komst aan dat hij van plan was De Jong een belangrijke rol te geven in zijn aanvalsspel. Dat moet dit weekend leiden tot een zege in de eerste Clásico onder zijn bewind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen