Roger Schmidt pleit voor interlandstop: "Het heeft nu geen zin"

Roger Schmidt pleit voor interlandstop: "Het heeft nu geen zin"

23 oktober 2020 – Voor Roger Schmidt is het duidelijk: er moet zo snel mogelijk een streep door het interlandvoetbal van de komende maanden. De coach van PSV zag zijn spelers afgelopen weekend uitvliegen naar diverse landen, waar zij het coronavirus oppikten en mee naar huis namen. Daardoor kon de Duitser afgelopen week al niet beschikken over spelers als Eran Zahavi en Jordan Teze.Volgens Schmidt is het onverstandig om internationals over de hele wereld te laten reizen. "In de huidige situatie met het virus moeten we nadenken of het echt zin heeft om spelers in een situatie te brengen, waarbij ze naar andere landen reizen en het virus mogelijk verspreiden", zei Schmidt in gesprek met De Telegraaf. "Nu het deze kant op gaat en steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalteams, denk ik dat het geen zin heeft interlands te spelen. Het is niet aan mij dat te beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar uiteindelijk moeten we met zijn allen bijdragen aan de gezondheid van de spelers."

Zijn PSV wordt geteisterd door het coronavirus, nu hij ook basisspelers Cody Gakpo en Pablo Rosario zag afhaken. Schmidt spreekt uit ervaring als hij wijst op het gevaar van het virus. "Ik heb het virus zelf ook gehad, in maart. Ik weet dat je het zomaar kan krijgen. Ik bleef gelukkig vrij van klachten, net als mijn spelers."

Met PSV treedt Schmidt komende zondag aan tegen Vitesse. Op de persconferentie gaf Schmidt aan dat PSV mogelijk alsnog kan beschikken over Mario Götze, die donderdagavond klachten overhield aan de verloren Europa League-wedstrijd tegen Granada (1-2). Bovendien is het voor de Eindhovenaren nog wachten op de testresultaten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020