Zaakwaarnemer Özil kraakt Arteta: "Hij moet niet liegen"

Zaakwaarnemer Özil kraakt Arteta: "Hij moet niet liegen"

23 oktober 2020 – Mesut Özil is door Arsenal niet ingeschreven voor de Premier League en sprak in een open brief zijn onvrede uit over de situatie. Coach Mikel Arteta kroop in een persconferentie door het stof door te stellen dat hij heeft gefaald om het beste uit de Duitse middenvelder te halen. Die uitspraken zetten kwaad bloed bij Özil's zaakwaarnemer Dr. Erkut Sögüt.De spelersagent beschuldigt Arteta in gesprek met ESPN van leugens. "Hij moet zeggen: 'Ik heb gefaald om eerlijk te zijn en om mensen die een contract hebben en loyaal zijn met respect te behandelen'. Iedereen ter wereld weet dat Mesut niet eerlijk wordt behandeld. Hij krijgt geen enkele kans om zichzelf te laten zien", aldus de woeste Sögüt.

Lees ook: Özil schrijft open brief over uitzichtloze situatie: 'Geen loyaliteit' 

Volgens de zaakwaarnemer heeft Özil geen serieuze kans gekregen. "Ik heb minstens vijf ploeggenoten van Mesut gesproken en die zeggen allemaal dat hij geweldig is op de training. Zij zeggen dat Mesut één van hun beste spelers is en ze snappen niet waarom hij niet geselecteerd wordt. Dus het kan niet aan de trainingen liggen en ook niet aan de wedstrijden. Dan heeft het dus niets met voetbal te maken. Als je spreekt, moet je de waarheid spreken en niet liegen. Anders moet je helemaal niets zeggen."

Özil verkaste in 2013 van Real Madrid naar Arsenal, waar hij uitgroeide tot spelmaker en sterspeler. In 2018 verlengde hij zijn contract, naar eigen zeggen een beslissing die 'uit clubliefde' tot stand kwam. De 32-jarige linkspoot kwam vorig seizoen nog tot achttien competitieoptredens. Deze jaargang staat de teller op nul minuten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020