Pasveer steunt scheldende Tannane: "Hoort bij voetbal"

Pasveer steunt scheldende Tannane: "Hoort bij voetbal"

23 oktober 2020 – Remko Pasveer verdedigt dit weekend het doel van Vitesse tegen zijn oude werkgever PSV. Tussen 2014 en 2017 was hij drie jaar lang reservekeeper in Eindhoven. In het voor hem bijzondere duel moeten de Arnhemmers het stellen zonder sterspeler Oussama Tannane, die afgelopen weekend tegen ADO Den Haag na een scheldkanonnade tegen de scheidsrechter én Pasveer van het veld werd gestuurd."Mafkees, kom dan", beet Tannane scheidsrechter Richard Martens toe nadat hij de middenvelder voor protesteren een gele kaart ontving. Dat moest hij bekopen met een rode kaart én een boze Pasveer. Inmiddels is hij wat begripvoller. "Dat hoort bij het voetbal, het is emotie. Hij heeft het gevoel dat hij tikken krijgt en daar wordt niet voor gefloten", aldus de sluitpost voor de camera van FOX Sports.

Pasveer vervolgt: "Dat is frustrerend voor iemand die het van zijn acties moet hebben. Als een scheidsrechter dan zegt: als je alleen maar blijft pingelen, ga ik niet fluiten... Dat is de verkeerde intentie, daar wordt Tannane door getriggerd. Wat ik ook kan begrijpen."

Op de vraag of Vitesse het zonder Tannane lastig gaat krijgen in Eindhoven, reageert Pasveer gevat. "Ik ben er toch gewoon? Nee, ik snap wat je bedoelt. Tuurlijk, we gaan Oussie zeker missen. Hij heeft iets speciaals, hij kan wedstrijden openbreken. Dat is een gemis." Desondanks hoopt Vitesse de goede competitiestart in het eigen Gelredome een vervolg te geven. Vitesse bezet momenteel de derde plaats, slechts één punt achter koploper PSV.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020