Jansen: "Laten zien dat we geleerd hebben van duel tegen Ajax"

Jansen: "Laten zien dat we geleerd hebben van duel tegen Ajax"

23 oktober 2020 – sc Heerenveen werd vorige week na een sterke start in de Eredivisie met beide benen op de grond gezet door Ajax. De Amsterdammers waren toen met 5-1 te sterk, waardoor de ploeg de gedeelde koppositie kwijtraakte. Zaterdagavond kunnen de Friezen revanche nemen tegen FC Emmen."Tegen Ajax hebben we te veel dingen met z'n allen niet goed gedaan", zegt trainer Johnny Jansen op de persconferentie in aanloop naar het komende voetbalweekend. "Het plan was helder. Daarover waren we het allemaal eens, maar de agressiviteit ontbrak: druk op de bal en intensiteit." Jansen richt zijn vizier op de wedstrijd die komen gaat. "Emmen is geen Ajax, maar heeft wel een heel goede ploeg. Zeker voetballend gezien, met veel beweging en dynamiek. Dat is lastig te verdedigen, dus we zullen zeker agressief en scherp moeten zijn. Daarin moeten we laten zien dat we hebben geleerd van vorige week."

Jansen verklapt op het persmoment alvast dat de Zweedse huurling Benjamin Nygren zijn eerste basisplaats krijgt. "Benjamin is negentien, maar maakt een heel volwassen indruk. Hij is balvast en een intelligente speler. Het is gewoon een heel goede voetballer. Het is fijn samenwerken met hem. Hij mag het laten zien." Nygren maakte vorige week tegen Ajax al zijn debuut. De aanvaller viel in de rust in.

Heerenveen staat momenteel zesde met tien punten, drie minder dan koploper PSV. Met FC Emmen treffen de Friezen de nummer vijftien, dat met drie punten op de vijftiende plaats staat. Zaterdagavond om 21:00 uur trappen de ploegen af in het Abe Lenstra Stadion.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020