Van der Brom hoopt op oude Elia: "Moeten geduld hebben"

Van der Brom hoopt op oude Elia: "Moeten geduld hebben"

23 oktober 2020 – Eljero Elia neemt het morgen met FC Utrecht op tegen FC Twente, de club waar hij zijn definitieve doorbraak beleefde en waar hij afgelopen zomer terug had kunnen keren. Hij koos voor een verblijf in de Domstad, waar hij het voorlopig moet doen met een reserverol. Dat hij ook dit weekend vanaf de kant begint, baart trainer John van den Brom geen zorgen.Ook tegen FC Twente krijgt Bart Ramselaar de voorkeur als linkerspits. ''Eljero is er, maar ook nog niet", zegt Van der Brom tegen het Algemeen Dagblad over zijn linksbuiten. "Als je me vandaag vraagt wie ik moet kiezen voor morgen, dan speelt Bart. Het is nu gewoon een afweging wie er op dit moment beter is, belangrijker voor het team." Daarom moet Elia, die deze zomer terugkeerde na een buitenlands avontuur bij Istanbul Basaksehir, vooral geduld hebben.'

Van der Brom hoopt Elia snel een basisplaats te kunnen geven. "Ik wil ook de Elia zien waar we bekend mee zijn. Ik zie echt wel bij trainingen waarom we hem gehaald hebben, die extra kwaliteiten, maar soms ook niet. We moeten een beetje geduld met hem hebben. Hij baalt zelf ook als een stekker dat hij nog niet beslissend is geweest. Beter kun je het niet hebben als trainer."

FC Utrecht moet dit weekend in eigen huis winnen van FC Twente om de seizoensstart wat kleur te geven. Ondanks het feit dat de ambitieuze subtopper goed voetbal op de mat legt, blijven de zeges vooral uit. In de eerte vier speelronden won Utrecht alleen van RKC (2-1). Tegen VVV-Venlo (1-1), SC Heerenveen (1-1), PEC Zwolle (3-3) en FC Groningen (0-0) werd gelijkgespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020