Ajax-beul raakt plaats kwijt bij Groningen: "Moet keuzes maken"

23 oktober 2020, 15:53

Danny Buijs koos er tegen FC Utrecht niet voor om Remco Balk in te laten vallen. Een speelronde eerder maakte het negentienjarige talent zijn basisdebuut in de wedstrijd tegen Ajax en was hij daar goed voor de winnende treffer. De trainer van FC Groningen legde vrijdagmiddag uit waarom hij hem de wedstrijd erna op de bank liet zitten.

"Het was zeker een optie", vertelde Buijs op het YouTube-kanaal van FC Groningen. "Maar de jongens die vast in de A-selectie zitten, waren voor het eerst allemaal weer beschikbaar. Robben was er weer bij, dan lijkt het me logisch dat hij minuten gaat maken. Alessio Da Cruz en Gabriel Gudmundsson konden ook weer minuten maken. El Hankouri, die altijd in de basis heeft gespeeld, kan ook gewoon invallen. Dan moet je een keuze maken: geef je minuten aan een jongen die het de week ervoor uitstekend heeft gedaan of kies je weer voor andere jongens die al in de A-selectie zitten en juist moeten groeien in wedstrijdritme?" Bovendien komt daarbij dat clubs geen oefenwedstrijden mogen organiseren om deze spelers speelminuten te geven.

In aanloop naar het duel tegen Fortuna Sittard heeft Buijs goed nieuws: de gehele selectie lijkt fit. "We hebben afgelopen week iedereen op het trainingsveld gehad. Morgen gaan we de laatste training in. Dan is het altijd de vraag hoe ze fysiek daaruit komen en wat de uitslagen van de coronatesten zijn. Daarna kunnen we de definitieve selectie maken richting Fortuna." Zondagmiddag trappen Fortuna en FC Groningen om 12:15 uur af in Sittard. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen