Heracles jaagt zonder zieke Pröpper en Van der Water op punten

Heracles jaagt zonder zieke Pröpper en Van der Water op punten

23 oktober 2020 – Het nog puntloze RKC Waalwijk pakte vorige week in Almelo tegen Heracles de eerste punten van het seizoen. Vorig seizoen wonnen de Brabanders ook al eens van Heracles, dat een behoorlijke tik heeft gekregen van de onverwachte nederlaag. Trainer Frank Wormuth wil zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam revanche halen.Het probleem van Heracles is volgens de trainer vooral het scoren. "In deze fase zeker. We krijgen wel goede kansen, maar scoren niet. Toch heb ik een goed gevoel", zegt hij tegen RTV Oost. De nederlaag tegen Heracles is hard aangekomen bij de club. "Thuis moet je normaal winnen van RKC. Na afloop zagen we ook dat we het betere team waren en dan ben je teleurgesteld. Maar deze must-win wedstrijd hebben we niet gewonnen en dus moeten we nu in een uitwedstrijden de punten pakken", aldus de oefenmeester.

Heracles staat veertiende, met slechts vier punten uit vijf duels. "Vorig seizoen hadden we na vijf wedstrijden een punt meer en een doelpunt meer. We zitten nu in dezelfde situatie. Dat is denk ik normaal voor Heracles met nieuwe, jonge spelers, dat ze wat meer tijd nodig hebben dan andere spelers. Dat weten we, daarom zijn we rustig. We werken met de spelers. Ik heb na de wedstrijd tegen RKC mijn spelers een compliment gegeven. Ze vroegen zich af waarom, maar waarom niet? Ze waren fit, de cijfers en feiten waren perfect. Alleen de doelpunten waren het probleem. Daar kunnen we hard aan werken."

Robin Pröpper en Silvester van der Water zijn ziek en zijn daardoor niet inzetbaar. Of het om griep of corona gaat, moeten de testen uitwijzen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020