Koeman voor eerste El Clásico: "Bij beide teams is er veel druk"

Koeman voor eerste El Clásico: "Bij beide teams is er veel druk"

23 oktober 2020 – Ronald Koeman staat voor zijn eerste El Clásico als trainer van FC Barcelona. Als speler van de Spaanse grootmacht maakte hij er meerdere meer en vervulde de Nederlander ook vaak hoofdrollen. Hij hoopt dat het ook zaterdag goed zal gaan tegen Real Madrid, dat in een kleine crisis zit. Volgen Koeman is er bij beide teams echter veel druk.Real Madrid verloor afgelopen weekend van Cadiz in La Liga en ging midweeks in de Champions League ten onder tegen Shakhtar Donetsk. Die club heeft dus wat goed te maken, maar dat geldt ook voor Barcelona. De ploeg van Koeman verloor zaterdag van Getafe. Real Madrid gaat met 10 punten uit 5 duels El Clásico in, Barcelona staat na 4 duels op 7. "Bij beide teams is er veel druk", sprak Koeman vrijdag op het persmoment. "De resultaten van de laatste weken tellen niet mee. Dat Real verloren heeft, betekent niet dat ze geen vertrouwen hebben. Het is nog altijd een geweldig team en ze hebben spelers die met druk kunnen dealen."

Het kriebelt inmiddels al behoorlijk bij Koeman, die uitkijkt naar de grote wedstrijd. "Het beste is om een Clásico van dichtbij te bekijken en als trainer kan dat", sprak hij vrijdag relaxt. "Ik zit al jaren in deze sport en ik weet dat het een grote wedstrijd is, maar ik zal vanavond rustig slapen. Ik kan de druk wel aan." Koeman speelde zelf ook meerdere Clásico's en weet hoe het is om in het veld te staan. "Ik denk niet dat er veel veranderd is, het enige is dat er helaas geen fans bij zijn. De rest is hetzelfde. Het zijn nog altijd twee geweldige teams die alle prijzen willen winnen."

Koeman werd er tijdens zijn persconferentie aan herinnerd dat hij zelf ook vaak hoofdrollen heeft gespeeld. "Ik herinner me een 5-0 in een wedstrijd waarin ik een mooie vrije trap scoorde en ik weet ook dat ik eens twee penalty's heb gescoord in één wedstrijd. Mijn eerste Clásico was voor mij het meest bijzonder. Het is echt een wedstrijd die anders is dan de andere duels."

Teksten Piqué deren Koeman niet
In aanloop naar de kraker is Gerard Piqué uit de school geklapt met een keihard interview, waarin hij eerlijk zijn mening geeft over de gang van zaken. Koeman heeft daar geen problemen mee. "Gerard zit hier al jaren, ik ben er pas net. Ik respecteer zijn mening. Hij is slim en weet wat hij doet. Hij heeft zijn mening en dat is prima, gezien zijn betrokkenheid bij de club."

Lees ook: Kans op speeltijd in El Clásico slinkt voor Dest door rentree Alba

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020