Drie afgelastingen in Belgische competitie door coronavirus

Drie afgelastingen in Belgische competitie door coronavirus

23 oktober 2020 – De Belgische voetbalcompetitie heeft veel last van het coronavirus. Drie wedstrijden in de Jupiler Pro League die dit weekend op de planning stonden, zijn afgelast omdat er te veel spelers besmet zijn. Het gaat om Eupen - KV Mechelen, Cercle Brugge - Moeskroen en Charleroi - Waasland-Beveren.



KV Mechelen, Moeskroen en Waasland-Beveren zijn de getroffen clubs. Binnen hun selecties waren er meer dan zeven spelers positief getest. Bij dat aantal mogen clubs in België zelf om uitstel van de wedstrijd vragen. Waasland-Beveren is het zwaarst getroffen met zeventien gevallen (veertien spelers en drie medewerkers). Afgelopen maandag kon om dezelfde reden het duel tegen Oostende ook niet doorgaan.

Bij KV Mechelen werden bij de laatste testronde zeven nieuwe besmettingen vastgesteld. Het totaal bij de club komt daarmee op tien. Moeskroen staat na vier nieuwe positieve tests op dertien besmettingen. 

Geen publiek
Tot vandaag was er bij de Belgische wedstrijden nog een beperkt aantal toeschouwers welkom. Door de oplopende besmettingscijfers in het land werd er vandaag besloten om publiek helemaal te verbieden. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020