Tebas verwacht meer dan 650 miljoen kijkers voor El Clásico

23 oktober 2020, 11:43

Omdat er door de coronacrisis geen fans in stadions aanwezig mogen zijn, heeft het voetbal een flinke tik gekregen. Ook de kraker tussen FC Barcelona en Real Madrid zal zaterdag zonder publiek worden afgewerkt. Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse La Liga, verwacht daardoor meer kijkers.

"De internationale aantrekkingskracht van de Clásico is onverminderd groot", vertelt Tebas aan persbureau AFP. "Elke voetbalwedstrijd zonder fans is een fundamenteel onderdeel kwijt", zegt Tebas. "Maar wij hebben inmiddels meer dan 300 wedstrijden gespeeld zonder publiek en de spelers zijn gewoon spektakel blijven leveren op het veld. De kijkcijfers op televisie bewijzen dat. De Clásico mist zaterdag alleen de bijna 100.000 mensen die normaal in het stadion zouden zitten." Hij verwacht dan ook dat er zaterdag meer kijkers en dan 650 miljoen zullen zijn. Dat is het aantal dat de wedstrijd normaliter aantikt.

Belangrijk wat dat betreft is de aanwezigheid van Lionel Messi, die ondanks de onrust is gebleven. "Hij is het kroonjuweel van het Spaanse voetbal en we mogen ons gelukkig prijzen dat we al zo veel jaren van hem hebben kunnen genieten. Als Messi volgend jaar alsnog weggaat, moet hij wel vrezen voor reputatieschade. Neymar verliet Barcelona voor Paris Saint-Germain, maar de Franse competitie is door hem niet naar een hoger niveau getild", weet Tebas.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen