Piqué klapt uit de school: "Dat is barbaars van de club"

23 oktober 2020, 11:07

Gerard Piqué maakt van zijn hart geen moordkuil bij FC Barcelona. De 33-jarige routinier weet als geen ander dat er achter de schermen de afgelopen jaren veel dingen niet goed zijn gegaan. De fout ligt met name bij Josep Maria Bartomeu, die nog altijd voorzitter van de club is.

Hij liet namelijk nepnieuws verspreiden over Lionel Messi en Piqué, zodat zijn eigen positie op het pluche sterker werd. "Het is barbaars dat de club geld heeft uitgegeven aan het kritiek leveren op ons", zegt Piqué in het Spaanse dagblad La Vanguardia. "Van ons werd nu gevraagd om dat geld te leveren, omdat ons gevraagd is geld in te leveren door de financiële situatie. Adviseur Jaume Masferrer was verantwoordelijk voor het verspreiden van het nieuws. Opmerkelijk is dat hij nog steeds bij de club werkt. "Dat is erg pijnlijk", vindt Piqué.

Wat de verdediger ook niet in de haak vindt, is dat Pep Guardiola, Xavi, Carles Puyol en Victor Valdes niet meer bij de club werken. "Dat zijn mensen die je altijd moet behouden, omdat ze deel uit maken van de historie van FC Barcelona." Overigens tekende Piqué deze week een nieuw contract voor liefst vier jaar. Ook Frenkie de Jong, Clement Lenglet en Marc-André Ter Stegen deden dat. Zij brachten daarmee een loonoffer om de club door de crisis te spelen. Opmerkelijk, gezien het feit dat de rest van de selectie in conflict is met de leiding. "Barcelona heeft mij alles gegeven, dus heb ik mezelf beschikbaar gesteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen