Spoorboekje: Clásico-vuurdoop Koeman en Engelse topper

24 oktober 2020, 07:00   Bijgewerkt: 23 oktober 2020, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 24 oktober.

Specials

Transferweekje

In de Europese landen zit de transfermarkt weer op slot. Clubs hebben de zaken gedaan en moeten het voorlopig met de huidige selectie doen in alle competities. Uiteraard kijken sommige clubs alweer reikhalzend uit naar de aanstaande transferperiode in januari. Het geruchtencircuit begint langzaam maar zeker weer op gang te komen. FCUpdate.nl zet de belangrijkste geruchten op een rij in Transferweekje.

Wedstrijden

FC Barcelona - Real Madrid (16:00 uur)

Koemans eerste editie van El Clásico als trainer van FC Barcelona is er één tussen twee ploegen die hun topvorm nog niet te pakken hebben. Real Madrid ging vorige week in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Cadiz en werd woensdag in de Champions League verrast door Shakhtar Donetsk (2-3). FC Barcelona gebruikte het Champions League-duel tegen Ferencváros juist om zich te herpakken, na eerder puntverlies tegen achtereenvolgens Sevilla (1-1) en Getafe (1-0). De Hongaren werden met 5-1 verslagen. De onrust is daarmee niet weggenomen bij Barcelona, waar enkele spelers nog altijd in conflict zijn met het bestuur van de club. Kan een overwinning op de aartsrivaal de rust enigszins doen wederkeren?

VVV-Venlo - Ajax (16:30 uur)

Ajax hield geen punten over aan het Champions League-duel tegen grootmacht Liverpool, maar tankte wel vertrouwen door goed voor de dag te komen. Vanmiddag wacht een ander soort wedstrijd tegen VVV-Venlo. Als de Amsterdammers hetzelfde op kunnen brengen als afgelopen woensdag, dan zal die wedstrijd geen problemen moeten opleveren. Maar Ajax is gewaarschuwd, vorige week vormden de Limburgers nog een struikelblok voor AZ (2-2). 

Borussia Dortmund - Schalke 04 (18:30 uur)

Een Kohlenpott Derby zonder publiek is helaas niets nieuws. Toen de Bundesliga vorig seizoen na de coronastop werd hervat, ontmoetten Borussia Dortmund en Schalke 04 elkaar als eerst. Die Borussen wonnen die wedstrijd met 4-0. Schalke 04 staat er dit seizoen nog slechter voor dan toen, met slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden. Bayern München was in de openingswedstrijd al met 8-0 te sterk. Kan de ploeg uit Gelsenkirchen vandaag weerstand bieden aan de grote aartsrivaal?

Manchester United - Chelsea (18:30 uur)

In de Engelse topper tussen Manchester United en Chelsea komen oud-ploeggenoten Donny van de Beek en Hakim Ziyech elkaar weer tegen. Beide spelers hebben nog geen vaste basisplaats bemachtigd bij hun nieuwe club, maar zouden vanavond wel in actie kunnen komen. Hakim Ziyech is sinds een week terug van zijn blessure en viel in de laatste twee duels in. Ook Van de Beek moet het vooralsnog vooral doen met invalbeurten. Krijgen ze vandaag de kans om zich te bewijzen?

Voetbal op tv

13.30 uur: West Ham United - Manchester City, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Premier League-duel

15.00 uur: Atalanta - Sampdoria, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

15.30 uur: RB Leipzig - Hertha BSC, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

15.30 uur: Bayern München - Eintracht Frankfurt, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

16.00 uur: FC Barcelona - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

16.30 uur: VVV-Venlo - Ajax, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: Manchester United - Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: Borussia Dortmund - Schalke 04, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: Sevilla FC - SD Eibar, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het La Liga-duel

18.45 uur: FC Utrecht - FC Twente, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: PEC Zwolle - Willem II, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: sc Heerenveen - FC Emmen, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: Liverpool - Sheffield United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Atlético Madrid - Real Betis, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het La Liga-duel

22.20 uur: NOS Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen