Steijn luidt noodklok na 'competitievervalsing': "Boos op KNVB"

Steijn luidt noodklok na 'competitievervalsing': "Boos op KNVB"

23 oktober 2020 – Maurice Steijn voelt de behoefte om zijn verhaal te doen over de situatie van NAC Breda. De coach was één van de met corona besmette werknemers van de club en zag zijn ploeg voor de televisie met 0-4 verliezen van SC Cambuur. Dat had te maken met het feit dat NAC tien spelers moest missen door corona. Steijn vindt dat de KNVB een andere aanpak moet kiezen.NAC won de eerste zes duels, maar is de koppositie kwijtgeraakt aan Cambuur. Vrijdagavond kan het bovendien in de strijd om de periode slechte zaken doen, als het ten onder gaat bij Almere City FC. Steijn spreekt van een ongelijke strijd nu zijn selectie zo uitgedund is. "Ik ben vooral boos op de KNVB. Wat verwacht je nu als wij tien spelers missen? Vreselijk sneu voor iedereen die NAC smoelwerk probeert te geven", blikt hij bij BN De Stem terug op het 0-4 verlies.

Steijn zag dat zijn B-ploeg dinsdag geen weerstand kon geven aan het sterke Cambuur. Dat duel zou eigenlijk vorige week vrijdag worden gespeeld, maar werd uitgesteld door de corona-uitbraak bij NAC. Nogmaals verplaatsen wilde de bond niet, omdat NAC officieel voldoende spelers had. "Het kwaliteitsverschil was veel te groot. Het is een stukje competitievervalsing en dat zorgt voor een stukje woede. Met z'n allen moeten we kijken hoe de competitie zo eerlijk mogelijk gespeeld kan worden. Stel de wedstrijd desnoods drie weken uit. Wat het precieze aantal coronabesmettingen moet zijn, vind ik moeilijk. Kijk in ieder geval alleen naar spelers uit de A-selectie."

Vrijdag moet NAC weer aantreden. De verwachting is dat er slechts twee spelers terugkeren ten opzichte van het duel met Cambuur. "Onze spelers lopen een conditionele en fysieke achterstand op. Dat vergt hersteltijd. Het is niet zo dat Haye of straks Immers het team meteen op sleeptouw nemen. Zo werkt het niet. We missen deze week zes basisspelers in twee belangrijke duels. Ik verwacht dat we tegen Almere City met dezelfde mensen spelen als tegen Cambuur. Dat koste ons de eerste plek en kan ons straks de periodetitel kosten. Onder deze omstandigheden om de twee dagen een wedstrijd spelen, maandag naar Go Ahead Eagles voor de beker, is vanuit de KNVB gezien onverantwoord."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020