De Wit: "Heerlijk om van één de beste teams te winnen"

De Wit: "Heerlijk om van één de beste teams te winnen"

23 oktober 2020 – Niemand had het verwacht, maar AZ beleefde donderdag in de Europa League een absolute droomavond door op bezoek bij Napoli met 0-1 te winnen. Dat was gezien het feit dat er dertien coronabesmettingen in de eerste selectie zaten, uiteraard zeer verrassend. De winnende goal kwam op naam van Dani de Wit die behoorlijk heeft genoten."Ja wat dacht je? Het is natuurlijk een héérlijk gevoel als je van een van de beste teams van Europa weet te winnen! Dit doet heel veel met een team kan ik je zeggen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ja dat is fantastisch. Hiervoor ben ik ook naar AZ gekomen natuurlijk. Om minuten te maken, belangrijk te zijn voor het team en mezelf te ontwikkelen. En dat je dan de matchwinnaar mag zijn in zo'n wedstrijd... Dat is écht top!"

Door de absentie van Myron Boadu stond De Wit in de spits. "Op papier stond ik in de spits, maar eigenlijk speelden Calvin en ik samen als een soort 9,5. We wisten dat zij twee sterke centrale verdedigers hebben. Dus moesten we onszelf eigenlijk steeds laten uitzakken. Dát was het plan. Uiteindelijk moesten we veel verdedigen en ging ik toch iets naar achter. Maar als je dan toch op papier in de spits staat, moet je ook een goaltje meepikken, nietwaar?"

Dat deed hij door Kalidou Koulibaly te misleiden met een goede vooractie. "Hij liep me in de duels al de hele wedstrijd aardig te beuken. Nu wist ik dat hij, als er een voorzet zou komen, snel naar de eerste paal loopt. Dat had de trainer ons verteld. Dus ik pakte een metertje naar achter en Jonas (Svensson, red.) hield heel goed het overzicht. Als je hem dan zo binnenschiet, is dat natuurlijk wel heerlijk."

Zondag wil AZ de draad ook in de Eredivisie oppakken, als ADO Den Haag wacht. "Misschien hadden we dit nodig om de weg omhoog weer te vinden. Om vanaf zondag ook in de Eredivisie weer te laten zien wat we kunnen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020