Gisteren gemist: verrassing AZ, gelijkspel Feyenoord, domper PSV

23 oktober 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 22 oktober. 

Geplaagd AZ zorgt voor enorme stunt en wint op bezoek bij Napoli

AZ heeft voor een gigantische verrassing gezorgd door in de Europa League met 0-1 van Napoli te winnen. De door corona geplaagde Alkmaarders gingen de op papier lastige uitwedstrijd als duidelijke underdog in, maar profiteerden optimaal van die positie. Na een klein uur voetballen zorgde Dani de Wit voor een verrassende voorsprong. Napoli deed de ploeg van trainer Arne Slot vervolgens lang buigen, maar barsten deden de bezoekers nooit.

'Rood' Feyenoord pakt punt ondanks gemiste strafschop Berghuis

Feyenoord is het Europese seizoen donderdagavond begonnen met een gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. De Rotterdammers waren de betere ploeg in het Maksimir Stadion, maar zullen uiteindelijk tevreden zijn met de 0-0. Marcos Senesi ontving twintig minuten voor tijd namelijk zijn tweede gele kaart, waardoor Feyenoord een gedeelte van de tweede helft met tien man stand moest houden. Steven Berghuis faalde in de openingsfase al vanaf de strafschopstip. 

PSV geeft voorsprong weg en start Europa League met kater

PSV is het hoofdtoernooi van de Europa League donderdagavond gestart met een flinke domper. Op eigen veld werd een 1-0 voorsprong na rust weggegeven en gingen de Eindhovenaren ten onder tegen Granada: 1-2. Lichtpuntje aan de kant van PSV was het feit dat Mario Götze wederom scoorde, maar die treffer leverde achteraf gezien dus niets op.

Nederland zet goede reeks voort op coëfficientenranglijst

Nu de eerste groepsduels van de Champions League en de Europa League gespeeld zijn, is het een goed moment om te kijken naar de coëfficientenranglijst. Ondanks de nederlagen van Ajax en PSV deed Nederland opnieuw goede zaken ten opzichte van de concurrentie, waardoor de goede reeks op de coëfficientenranglijst werd voortgezet.

Bosz start met monsterwinst op Nice, zege AC Milan

Peter Bosz is donderdagavond met Bayer Leverkusen uitstekend gestart aan de Europa League-campagne. De Nederlandse coach zag dat zijn elftal na een kwartier met 2-0 voor stond tegen OGC Nice dankzij twee wonderschone treffers en dat verschil stond aan het einde van het duel nog steeds overeind – meer dan dat zelfs: 6-2. Ook AC Milan won en zet de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374264/ac-milan-blijft-onoverwinnelijk-assist-en-zege-botman-met-lille/,_blank,zegereeks] dit seizoen maar voort.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen