Advocaat koestert punt na rood: "Maar zat eerst meer in"

Advocaat koestert punt na rood: "Maar zat eerst meer in"

22 oktober 2020 – Dick Advocaat was op basis van de laatste twintig minuten donderdagavond blij met de remise van Feyenoord in de Europa League op bezoek bij Dinamo Zagreb, maar vond dat er over de hele wedstrijd meer had ingezeten dan een punt. "Met 11 tegen 11 hadden we goede controle over de wedstrijd en kregen we genoeg kansen op een goal."Dat zei de ervaren coach na de doelpuntloze remise in Kroatië tegenover RTL 7. "Maar de verdiende goal kregen we niet. Als je die kansen mist die we kregen, moet je ook oppassen dat 'ie niet aan de andere kant valt. Maar ik vond ons volwassen spelen, goed qua positiespel. Vooral het middenveld stond heel erg goed", zei Advocaat over de eerste zeventig minuten van zijn elftal.

Toen Feyenoord met een man minder kwam te staan, mocht het in de slotfase vooral blij zijn dat het de nul hield. "Uiteindelijk moet je wel blij zijn met een punt", erkende Advocaat. "Vooral het laatste kwartier stonden we onder druk en kan een bal nog verkeerd vallen. We konden ons er niet meer onderuit spelen."

Mede daarom werd de gemiste strafschop van Steven Berghuis een hele dure, maar Advocaat duidde het hem niet euvel. "Als je ze altijd neemt, ga je ze af en toe een keer missen. Tot nu toe heeft hij ze bijna altijd gemaakt en hij heeft een geweldig schot in de benen. Dus hij blijft ze nemen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020