Slot genoot van 'vechtlust' bij AZ: "Kunnen de nul houden"

Slot genoot van 'vechtlust' bij AZ: "Kunnen de nul houden"

22 oktober 2020 – Arne Slot heeft genoten van de overwinning van AZ donderdagavond. Niet het voetbal was hetgeen wat de Alkmaarders goed deden in de Europa League-wedstrijd tegen Napoli, maar vooral het verdedigen was erg goed. "Dit team is nog steeds uitermate geschikt om de nul te houden", doelde hij op de vorige wedstrijden in de Eredivisie. "Al doen we dat meestal met beter voetbal."Dat was de conclusie van Slot tegenover FOX Sports. "De manier waarop de afgelopen wedstrijden de tegengoals hebben gekregen, is niet normaal. Dat is niet structureel. Gechargeerd gezegd hebben we geen kans weggegeven en toch tien tegendoelpunten geïncasseerd, veelal met tien man", analyseerde de coach, die in zijn voorbespreking had aangegeven dat een teruggetrokken voorzet een goede manier is om te scoren tegen Napoli. Dat was de manier waarop AZ scoorde

"We hebben alleen maar een keer de kans gehad om daarvan te profiteren. Dit was een overwinning op vechtlust, een compleet ander AZ dan je gewend bent", zei Slot. "Ik had stiekem gehoopt dat we voetballend tot meer in staat waren, maar Napoli heeft ons onder druk gezet. We hadden meer rust aan de bal moeten hebben. Maar ik heb wel een prachtige AZ-goal gezien."

Koopmeiners: "Niet gek dat je een paar kansen weggeeft"
Ook aanvoerder Teun Koopmeiners was zeer content met het resultaat van de Alkmaarders, ondanks dat Napoli veel meer de bal had. "We weten dat ze fantastische voetballers hebben. Daarom verdedigen we man op man, om bepaalde spelers gericht uit te spelen", zei Koopmeiners, die zelf de opdracht had om Dries Mertens uit te schakelen.

"Ja, dat was wel duidelijk, hé? Met alle teleurstellingen die we hebben gehad en de coronagevallen, is dit een hele lekkere overwinning." Het feit dat Napoli beter was, vond Koopmeiners normaal. "Het lijkt me niet gek dat je een paar kansen weggeeft tegen een Europese topploeg. Maar wij hebben de kansen wel afgemaakt."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020