Götze eruit na spierblessure: "Moeten voorzichtig zijn"

Götze eruit na spierblessure: "Moeten voorzichtig zijn"

22 oktober 2020 – Mario Götze was na zijn treffer tegen PEC Zwolle weer belangrijk voor PSV tegen Granada, met zijn tweede treffer in twee wedstrijden voor de Eindhovenaren. Hij schoot PSV donderdagavond op voorsprong in het Europa League-duel, maar moest zich in de rust laten wisselen en zag vervolgens hoe zijn teamgenoten de voorsprong nog uit handen gaven. Een lichte spierblessure was de reden van de wissel.PSV-trainer Roger Schmidt ging in op het wisselen van Götze. "Hij heeft een spierblessure", zei hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik had meerdere opties om te wisselen. Het inbrengen van Nick Viergever was het meest logisch." Götze wilde eerder niet al te uitgebreid ingaan op zijn wissel. "Ik heb pas zes keer getraind en moet voorzichtig zijn. Zondag spelen we weer. Ik moet het hele seizoen fit zijn en niet alleen nu", vertelde hij bij RTL 7. PSV speelt zondag (14.30 uur) de topper tegen Vitesse. Het meedoen van Götze is nu onzeker.

Nadat Götze zich moest laten wisselen, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Granada. "In de eerste helft kregen zij geen grote kansen, maar doordat de 2-0 uitbleef, kreeg Granada zelfvertrouwen. Ik ben teleurgesteld, want de eerste groepswedstrijd wil je natuurlijk winnen", zei Götze na de nederlaag.

Ook Donyell Malen, die een aantal goede mogelijkheden kreeg om te scoren in de tweede helft, baalde. "Na de rust raakten we het kwijt, omdat Granada er een vechtwedstrijd van maakte", aldus de spits tegen RTL 7. "We hebben genoeg kansen gehad en hard gewerkt, maar dat is niet genoeg. De wissel van Mario is daarbij geen excuus."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020