Winnend Arsenal en AS Roma worden net op tijd wakker

22 oktober 2020, 21:10   Bijgewerkt: 22 oktober 2020, 21:19

Zowel Arsenal als AS Roma is de Europa League-campagne begonnen met een zege, maar heel makkelijk ging dat voor beide ploegen donderdagavond niet. Diep in de tweede helft draaiden zij op bezoek bij respectievelijk Rapid Wien en Young Boys de wedstrijd nog wel om na een achterstand. Zowel Arsenal als AS Roma won met 1-2 van hun tegenstanders.

Bij Arsenal zat vedette Pierre-Emerick Aubameyang op de bank en hij zag dat de Londenaren zeer stroef voor de dag kwamen op bezoek in Oostenrijk, voor het eerste duel in Groep B. Arsenal was nauwelijks gevaarlijk en kwam ook tot weinig kansen. Er was zelfs een achterstand voor nodig om de ploeg wakker te schudden, want Taxiarchis Fountas zette Rapid Wien op voorsprong. Dat was voor Arsenal-trainer Mikel Arteta het sein om zijn superster te laten warmlopen.

Hoewel Arsenal met een sterke formatie voor de dag kwam en bijvoorbeeld aanwinst Thomas Partey aan de aftrap stond, kon het geen potten breken. Dat kon het wel na het inbrengen van Aubameyang, want hij zorgde een kwartier voor tijd voor de winnende treffer nadat David Luiz even daarvoor gelijk had gemaakt. Een zeer benauwde zege voor Arsenal dus.

Young Boys - AS Roma  1-2

Dat gold in groep A ook voor AS Roma, want de Italianen kwamen op het Zwitserse kunstgras van BSC Young Boys slecht voor de dag. Net als Arsenal werd Roma twintig minuten voor tijd wakker, met de gelijkmaker van Bruno Peres. Vier minuten later was het de twintigjarige Marash Kumbulla, die op aangeven van de ingevallen Henrikh Mkhitaryan raak schoot. AS Roma speelde met een veredelde B-ploeg, waarin onder meer Rick Karsdorp een kans kreeg. Hij werd in de rust gewisseld en vanuit de dug-out zag hij hoe trainer Paulo Fonseca zijn sterren, zoals de eveneens ingevallen Edin Dzeko, nog nodig had om een 1-2 zege te boeken.

Overige uitslagen

CSKA Sofia – CFR Cluj 0-2 (Groep A)

Dundalk – Molde FK 1-2 (Groep B)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen