PSV geeft voorsprong weg en start Europa League met kater

PSV geeft voorsprong weg en start Europa League met kater

22 oktober 2020 – PSV is het hoofdtoernooi van de Europa League donderdagavond gestart met een flinke domper. Op eigen veld werd een 1-0 voorsprong na rust weggegeven en gingen de Eindhovenaren ten onder tegen Granada: 1-2. Lichtpuntje aan de kant van PSV was het feit dat Mario Götze wederom scoorde, maar die treffer leverde achteraf gezien dus niets op.Venijn in de staart
Het duel begon spectaculair, maar daalde daarna snel in amusementswaarde. Vanaf de aftrap legde Granada, dat de positief op corona geteste Roberto Soldado miste, direct een gevaarlijke aanval op de mat die eindigde met een geblokt schot van Antonio Puertas. Vervolgens was het zoeken naar lichtpuntjes. Na een kwartier kreeg Donyell Malen de tot dan toe grootste kans, maar Granada-doelman Rui Silva redde prima in de lange hoek. PSV trad aan zonder Pablo Rosario en Cody Gakpo, die beiden positief testten op corona. Ook Jordan Teze en Eran Zahavi deden om die reden nog niet mee.

Ondertussen deden de PSV-supporters middels het afsteken van vuurwerk buiten het stadion toch van zich spreken. Die actie had even later bekroond kunnen worden met de voorsprong, maar op aangeven van Götze miste Malen de bal nét. Hij liet daarmee een grote kans onbenut. Granada moest nog voor rust verder zonder Maxime Gonalons, die geblesseerd werd gewisseld. De gasten kregen vlak voor rust in de persoon van Darwin Machis een kopkans, maar ook die bal ging er niet in. Even later redde Yvon Mvogo op een inzet van invaller Ángel Montoro.

Het venijn zat 'm duidelijk in de staart. Mauro Junior had PSV vlak voor rust op voorsprong moeten schieten, maar rondde slordig af. Niet veel later liet Yangel Herrera aan de andere kant zien hoe het wel moet: hij kopte een vrije trap binnen. De goal werd echter terecht afgekeurd omdat Herrera buitenspel stond. Een minuut later lag de bal aan de andere kant in het netje. Denzel Dumfries kopte een lange bal prima terug op Götze, die in de zestien hard en droog raak schoot: 1-0.

Gemis Götze laat zich voelen
Na rust trad PSV aan met Nick Viergever voor Götze, die om nog onbekende reden niet verder kon. De Eindhovenaren kropen na ruim vijftig minuten door het oog van de naald toen de geslepen spits Jorge Molina vlak voor Mvogo naast de bal maaide. Niet veel later was het wél raak. Na een vrije trap, die een voorzet aan de rechterkant opleverde, stond Molina helemaal vrij bij de tweede paal. De spits schoot via de onderkant van de lat én Mvogo binnen: 1-1.

Tien minuten na de gelijkmaker sloegen de gasten in het eerstvolgende gevaarlijke moment opnieuw toe. Een actie van Darwin Machis leek op niets uit te lopen, totdat de behendige aanvaller besloot om het doel van Mvogo onder vuur te nemen. Met een prachtige boogbal richting de verre hoek had de PSV-doelman het nakijken: 1-2.

Granada vond het, geheel begrijpelijk, wel prima na die voorsprong. PSV probeerde het nog wel, maar het ontbrak de Eindhovenaren aan stootkracht om nog echt gevaarlijk te kunnen worden voor het doel en kon zodoende niets meer doen aan de achterstand. Het gemis van enkele basiskrachten liet zich daarmee voelen en nog flink wat huiswerk voor Schmidt en zijn mannen.

Opstelling en beoordeling PSV: Yvon Mvogo 6,5; Philipp Max 6, Olivier Boscagli 5, Timo Baumgartl 5,5, Denzel Dumfries 5,5; Jorrit Hendrix 5,5, Ibrahim Sangaré 6, Mario Götze 7 (46' Nick Viergever); Mauro Junior 6 (72' Noni Madueke -), Donyell Malen 4,5, Mohammed Ihattaren 4

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020