Door corona geen ballenjongens bij AZ, Slot verklaart opstelling

22 oktober 2020, 18:55

AZ en Napoli moeten het donderdagavond in de Europa League-wedstrijd in het Stadio San Paolo doen zonder ballenjongens- en meisjes. Bij een van de deelnemers die zou fungeren als ballenjongen naast het veld is namelijk corona geconstateerd. Daarom mogen ze allemaal hun functie niet uitoefenen en zijn er geen assistenten voor de ballen.

In tegenstelling tot ballenjongens- en meisjes zijn er wel wat toeschouwers aanwezig in Napels. In totaal zitten er duizend mensen op de tribunes, hetgeen het maximale is in die streek van Italië. De UEFA staat maximaal dertig procent van de toeschouwerscapaciteit toe, maar mits toegestaan door de lokale overheid. Dat aantal is dus duizend.

Ondanks die fans hoopt Slot op een goed resultaat tegen Napoli. "Dani is normaliter onze nummer tien, maar ook heel vaak een tweede spits. Calvin heeft vaker op tien gespeeld, Sugawara al vaker op rechts. Dus heel veel spelers spelen op hun eigen positie", aldus de oefenmeester tegenover FOX Sports over de opstelling van de Alkmaarders. "We zullen een extra middenvelder nodig hebben om ons aanvalsspel vorm te geven."

Lees ook: De Wit vervangt Boadu

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen