ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Cambuur kan periodetitel pakken bij puntverlies NAC: "Opsteker"

Cambuur kan periodetitel pakken bij puntverlies NAC: "Opsteker"

22 oktober 2020 – SC Cambuur hoopt vrijdagavond de periodetitel te pakken in de Eerste Divisie. Dat kan het doen, maar dan zal het dat in elk geval nog niet vieren, want wordt pas in een later stadium offcieel bekend. Want directe concurrenten De Graafschap en NAC Breda hebben een wedstrijd minder gespeeld en moeten ook nog wat laten liggen. Toch zou het een opsteker zijn voor de Leeuwarders."We weten natuurlijk wel dat wel dat het een mogelijkheid is en die willen we graag pakken. Het is toch een prijs en ook financieel gezien zou het een flinke opsteker zijn voor de club. Elke corona testronde kost bijvoorbeeld al 2500 euro", vertelt trainer Henk de Jong op de clubsite voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC. Dat elftal moet volgens de coach niet worden onderschat.

"Roda JC heeft een hele goede en vooral geroutineerde ploeg. Ze hebben aantal slimme jongens, die goed kunnen voetballen en weten wat er wordt gevraagd. Daarnaast beheersen ze ook nog eens meerdere systemen en dat is altijd lastig. Het wordt een mooie pot en het is zeker geen gelopen koers", zei De Jong.

SC Cambuur pakt de periodetitel als NAC Breda nog wat laat liggen in de laatste twee wedstrijden tegen ofwel Almere City FC of NEC. De Graafschap heeft weliswaar evenveel verliespunten als SC Cambuur, maar het doelsaldo (+22 om +6) is sterk in het voordeel van de Leeuwarders, die vrijdagavond nog wel altijd Issa Kallon moeten missen met vanwege blessureleed. Achter de naam van Michael Breij staat eveneens nog een vraagteken. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020