ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

PSV geeft Schwaab kans om ervaring op te doen als trainer

PSV geeft Schwaab kans om ervaring op te doen als trainer

22 oktober 2020 – PSV heeft Daniel Schwaab aangeboden om ervaring op te doen voor de functies rondom de voetballerij. De Duitse verdediger besloot om te stoppen als actief speler, maar wil mogelijk wel in de voetballerij actief blijven. "PSV heeft me via meerdere functionarissen uitgenodigd om in de toekomst ervaring op te doen."



Dat vertelt Schwaab tegenover het Eindhovens Dagblad. Schwaab kreeg van Ernest Faber de uitnodiging om mee te draaien in de jeugdacadamie van de Eindhovenaren. "Dat vind ik heel eervol en ik kom graag na de corona-periode weer een keer terug om te kunnen leren. Op dit moment hebben we allemaal te maken met een moeilijke situatie, waarmee iedereen verantwoordelijk moet omgaan. Reizen is momenteel mede daardoor niet eenvoudig."

Daarnaast overweegt Schwaab zich in te schrijven voor de trainerscursus, al had hij als speler overigens ook nog gewoon actief kunnen blijven. "Ik had zelfs nog een aanbieding van een Champions League-ploeg gekregen", aldus Schwaab, die toch de voorkeur had om te stoppen. Zodoende is de laatste wedstrijd uit zijn loopbaan eentje voor PSV geweest. De club uit Eindhoven volgt hij sowieso nog altijd op de voet.

"Om eerlijk te zijn, was ik heel erg verrast dat Mario Götze naar PSV is gegaan", aldus Schwaab over zijn landgenoot. "Ik vind het prachtig voor PSV, in alle opzichten. Voor Mario is het denk ik een goede keuze, omdat hij bij een club terechtkomt die goed bij zijn spel past en waar hij zich waarschijnlijk ook als mens goed thuis zal voelen." Daarin speelt trainer Roger Schmidt ook een grote rol. "Hij heeft in Duitsland een grote naam en je hoort vaker dat spelers graag met hem samen willen werken omdat zijn manier van spelen erg attractief is."

Schwaab begon zijn loopbaan bij SC Freiburg en speelde in Duitsland ook voor Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Bij PSV bracht hij de laatste jaren van zijn spelerscarrière door. Hij streek medio 2016 neer in Eindhoven en vertrok drie jaar later om dezelfde zomer weer terug te keren. In totaal speelde 103 wedstrijden in de Eredivisie en vierde hij met PSV één keer de landstitel, in 2018.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020