Frenkie de Jong kijkt uit naar clash met Real Madrid

Frenkie de Jong kijkt uit naar clash met Real Madrid

22 oktober 2020 – Frenkie de Jong kijkt enorm uit naar de wedstrijd tegen Real Madrid van komend weekend. De middenvelder van FC Barcelona voelt aan alles dat El Clasico een bijzondere wedstrijd wordt zaterdagmiddag. "De hele wereld is er al weken mee bezig en ook in de stad word je er vaker op aangesproken."Dat vertelt De Jong op het clubkanaal van de Catalanen. "Het is een andere wedstrijd dan anderen, het is echt iets speciaals", aldus de Nederlander over het treffen met Real Madrid. Hoewel Barça afgelopen weekend verloor van Getafe (1-0) en voor de interlandperiode gelijkspeelde tegen Sevilla (1-1), heeft De Jong veel vertrouwen in een goede afloop.

"We hebben veel vertrouwen in onze ploeg. We hebben een sterke selectie en zijn goed gestart", stelt hij. "We hebben heel veel kwaliteit in het elftal, al kunnen we ons nog zeker ontwikkelen." Ook is er veel individuele kwaliteit, bijvoorbeeld bij Lionel Messi. De Jong: "Het is lekker om de beste speler ter wereld in het elftal te hebben. Een groot voordeel."

De Jong is er van overtuigd dat FC Barcelona dit seizoen prijzen kan pakken, mits het zich goed blijft ontwikkelen. En dus kan ook Real Madrid worden verslagen komend weekend, al wordt dat niet eenvoudig. "Ploegen als Real Madrid hebben de beste spelers van de wereld in het elftal staan, bijvoorbeeld op het middenveld. Het is geweldig om tegen hen te kunnen spelen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020