Blessure Fernandinho zorgt voor nog meer kopzorgen Guardiola

Blessure Fernandinho zorgt voor nog meer kopzorgen Guardiola

22 oktober 2020 – Manchester City kwam woensdagavond niet ongeschonden uit de strijd tegen FC Porto (3-1). Koud in het veld liep Fernandinho een blessure op. Een domper voor Pep Guardiola, die weer een speler minder tot zijn beschikking heeft.

Voor Fernandinho duurde de wedstrijd tegen FC Porto slechts enkele minuten. Hij kwam vlak voor tijd in het veld voor Rodri en werd even later weer naar de kant gehaald. De Spaanse trainer kon tegen FC Porto ook al geen beroep doen op Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Nathan Ake, Benjamin Mendy en Aymeric Laporte. Fernandinho vergezelt het kwintet in de ziekenboeg. "Het is slecht nieuws, hij is geblesseerd geraakt op de plek waar hij eerder ook last van had. Hij ligt er lang uit, vier tot zes weken. Een flinke klap voor ons gezien het aantal wedstrijden dat we moeten spelen", werd hij geciteerd door Engelse media

Daarmee doelde hij op het drukke en zware speelschema van The Citizens. Zij spelen zaterdag tegen West Ham United, drie dagen later tegen Olympique Marseille, het weekend daarop tegen Sheffield United en vervolgens tegen Olympiakos en Liverpool.

gerelateerd