Ajax
3 – 1
Midtjylland

El Allouchi zwaar getroffen door corona: "3,5 kilo afgevallen"

El Allouchi zwaar getroffen door corona: "3,5 kilo afgevallen"

22 oktober 2020 – NAC Breda werd begin deze maand zwaar getroffen door corona. Mounir El Allouchi is een van de spelers die besmet raakte. Hij werd behoorlijk ziek en heeft naar eigen zeggen een zware periode achter de rug.
Tussen de wedstrijden tegen Jong Ajax (2 oktober) en SC Cambuur (20 oktober) werd El Allouchi getroffen door corona. "Ik ben een aantal dagen goed ziek geweest, echt ziek. Het was heel apart. In het begin had ik wat geur- en smaakverlies. Eerst dacht ik dat er weinig aan de hand was. Ik ben vaker verkouden. Op een gegeven moment kon ik nauwelijks staan. Ik lag op de bank en als ik opstond, werd het licht in mijn hoofd. Ik had het koud, kreeg rillingen. 's Nachts heel veel zweten. En als ik midden in de nacht wilde opstaan, viel ik bijna flauw. Ik moest me vasthouden aan de deur om niet te vallen", vertelt hij aan BN De Stem.

Corona heeft diepe sporen achtergelaten bij El Allouchi. "In twee weken ben ik 3,5 kilo afgevallen. Het is er keihard ingeslagen, terwijl er aanvankelijk vrij weinig aan de hand was. Totdat ik na Jong Ajax thuis na een uur op de bank te hebben gelegen duizelig werd. Twee weken ben ik het huis niet uit geweest. Als je een griepje hebt, kan je ermee dealen. Dit was andere koek. Echt heel zwaar, man. Ook mentaal."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020