FC Emmen
0 – 5
Ajax
ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen

Arteta steekt hand in eigen boezem: "Ik heb gefaald met Özil"

Arteta steekt hand in eigen boezem: "Ik heb gefaald met Özil"

22 oktober 2020 – Arsenal-manager Mikel Arteta kan zichzelf nog recht in de spiegel aankijken na het niet opnemen van van Mesut Özil in de 25-koppige selectie voor de Premier League. De Spaanse trainer zegt de beslissing op sportieve gronden te hebben genomen. Dat het hem niet is gelukt om het onderste uit de kan te krijgen bij Özil, vindt Arteta heel vervelend.Uiteraard ging het woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Rapid Wien over de situatie van Özil. "Ik heb bij Mesut het idee dat ik heel rechttoe rechtaan ben geweest sinds ik bij de club kwam. Mijn beslissing heeft niets te maken met zijn gedrag, het is een voetbalbeslissing geweest", zei de coach.

"Het is mijn taak om het beste uit elke speler te halen. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik heb gefaald, want ik wilde de best mogelijke Mesut voor het team. Op sommige momenten was ik daar dichtbij, maar het is me niet gelukt. Het is de realiteit die we onder ogen moeten zien. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid, ik moet degene zijn die het beste uit spelers haalt", stak hij de hand in eigen boezem.

Özil schreef donderdag in een open brief de teleurstelling van zich af. 'Toen ik in 2018 mijn nieuwe contract tekende, heb ik mij loyaal getoond en trouw beloofd aan de club waarvan ik hou. Het doet me pijn dat de loyaliteit in de voetballerij momenteel zo moeilijk te vinden is.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020