AZ kan borst natmaken: "Lozano is weer de Lozano van PSV"

22 oktober 2020, 10:01

In het Stadio San Paolo treft AZ donderdagavond een ploeg in uitstekende vorm, getuige de sterke seizoensstart van Napoli. Oude bekende Hirving Lozano is één van de spelers die de zwaar gehavende Alkmaarders nauwlettend in de gaten zullen moeten houden. Hij heeft na een moeizaam eerste seizoen zijn draai gevonden.

In de eerste drie wedstrijden van het seizoen kwam Lozano vier keer te scoren, waaronder twee doelpunten afgelopen weekend tegen Atalanta. Daardoor heeft hij nu al evenveel doelpunten in de Serie A gescoord als het voorbije seizoen. Wat is er veranderd ten opzichte van vorig jaar? "Lozano was de aankoop van Ancelotti, maar die trainer was snel ontslagen. Gattuso was zijn opvolger en hij is een strenge trainer. Vergelijkbaar met Mark van Bommel, die een slechte klik had met Lozano bij PSV", begint Daniel Reyes, een Mexicaanse journalist die in Nederland actief is, tegenover de NOS.

"Gattuso ging met drie spitsen spelen, had kritiek op de fitheid van Lozano en vond José Callejón beter op de linkerflank. Maar nu is Callejón vertrokken. Lozano is weer de Lozano van PSV. Met name die tweede goal tegen Atalanta was een typerende", ziet Reyes, die bijval krijgt van Napoli-volger Maurizio Nicita van La Gazzetta dello Sport. "Carlo Ancelotti stelde Lozano vaak op als centrale aanvaller, terwijl hij beter rendeert aan de buitenkant. Dit seizoen is hij erg goed gestart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen