Schuurs: "We hadden zelfs meer dan een punt verdiend"

Schuurs: "We hadden zelfs meer dan een punt verdiend"

22 oktober 2020 – Perr Schuurs heeft na de ontmoeting met Liverpool een dubbel gevoel. Enerzijds begon Ajax de Europese campagne met een nederlaag, anderzijds deden de Amsterdammers niet onder voor de Engelse grootmacht. Er zat veel meer in voor Ajax, vindt Schuurs. "We hadden zelfs meer dan een punt verdiend. Als je kijkt wat voor een kansen we hebben gekregen. Die moeten we benutten."Dat zegt Schuurs na de minieme nederlaag in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen het Algemeen Dagblad. "Als je onze mogelijkheden op een rijtje zet, dan blijkt dat we niet meedogenloos zijn geweest", aldus de centrumverdediger. Quincy Promes (van dichtbij op de keeper), Dusan Tadic (bal van de lijn), Davy Klaassen (paal) en Jurgen Ekkelenkamp (over) kreeg de enige Nederlandse Champions League-deelnemer diverse kansen om tot scoren te komen.

Schuurs zelfs speelde niet zijn beste wedstrijd voor Ajax. Bij de 0-1 werd hij verrast door Sadio Mané, die via de ongelukkige Nicolás Tagliafico raak schoot. "Het was echt ongelukkig, maar het begint bij mij", steekt hij de hand in eigen boezem. "Ik speelde misschien wel tegen de beste aanval van de wereld. Zulke tegenstanders krijgen we niet in de Eredivisie. Het was allemaal een tempo hoger."

Een magische Champions League-avond werd het niet voor Ajax, wat ook te maken had met de lege tribunes. "Natuurlijk misten we onze supporters. Zij waren vaak onze twaalfde man op het veld. Maar daar heeft het niet aan gelegen. We hadden de kansen moeten benutten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020